- ceapă mare - 1 bucată (300 de grame)
- făină - 60 de grame
- ou - 1 bucată
- lapte - 100 de mililitri
- sare - 2 vârfuri
- piper negru măcinat - 2 vârfuri
- usturoi pudră - 0,5 linguriță
- busuioc uscat - 0,3 linguriță
- boia măcinată - 0,5 linguriță
- ulei rafinat de floarea soarelui - 400 de mililitri (pentru prăjire).
Pentru sos:
- maioneză - 2 linguri
- ketchup - 2 lingurițe
- boia măcinată - 0,3 linguriță
- usturoi pudră - 0,5 linguriță
- sare - 1 praf
- piper negru măcinat - 1 praf.
Pregătiți toate ingredientele necesare pentru a găti ceapa prăjită. Ceapa pentru această rețetă trebuie aleasă mare, de cel puțin 300 de grame.
Curățați ceapa. Apoi tăiați marginea de jos, astfel încât să devină mai stabilă, nimic mai mult. Acesta va fi partea de jos a florii. Pe partea opusă, tăiați aproximativ 1/6 din ceapă. Acesta va fi vârful „crizantemei”. Așezați capul de ceapă cu partea tăiată în sus. Tăiați ceapa în 16 segmente de petale fără a tăia ceapa complet (acest lucru este foarte important!). Separați cu grijă petalele.
Bateți oul, laptele și un praf de sare într-un castron cu o furculiță. Într-un alt bol, adăugați făina, sarea, piper negru măcinat, usturoiul uscat, boia de ardei măcinată și busuioc uscat. Amestecați amestecul de ingrediente uscate.
Transferați ceapa într-un bol cu făină. Pudrați ușor ceapa feliată, astfel încât făina să aibă acces la fiecare petală de ceapă și să învelească exteriorul cepei. Scuturați excesul de făină.
Acum pune ceapa în bolul cu ingredientele amestecate anterior. Stropiți ceapa cu amestecul de ouă folosind o lingură.
Transferați ceapa înapoi în vasul cu făină, apoi repetați pasul anterior.
În paralel cu prepararea cepei, se încălzește uleiul de floarea soarelui într-un vas adânc potrivit. Uleiul trebuie să fie suficient de fierbinte. Coborâți ușor ceapa în uleiul fierbinte, cu partea deschisă în jos. După un minut, întoarcem capul de ceapă și continuați să prăjiți ceapa încă 5-6 minute, ajutându-vă de bețe: ridicați ceapa, întoarceți-o și despărțiți petalele una de cealaltă.
Transferați ceapa prăjită pe un prosop de hârtie sau șervețele pentru a absorbi excesul de ulei.
Pregătiți ingredientele pentru sos. Puteți face sosul după rețeta preferată sau folosiți sos cumpărat din magazin. Combinați maioneza, ketchup-ul, sare, piper negru măcinat, boia de ardei măcinată și usturoi uscat. Se amestecă. Sosul pentru ceapa prăjită este gata.
Gogoși cu unt, rețeta argentiniană. Se fac imediat, mănânci și mai vrei! O rețetă de aur
Servește ceapa prăjită fierbinte cu sos.
„Crizantema” de ceapă prăjită arată extraordinar și va surprinde pe toată lumea cu gustul său original. Ca aperitiv pentru bere este pur și simplu perfect! Bucură-te de masa ta! Poftă bună!
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News