Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cristian Tudor Popescu: Tudorel Toader are o MISIUNE primită de la ȘEFII lui POLITICI
WhatsApp
Tudorel Toader a anunțat pe Facebook  că a declanşat procedura de evaluare a activităţii manageriale a procurorului general  Augustin Lazăr.

Cristian Tudor Popescu a declarat la PRO tv că scopul este destituirea lui Lazăr. Modelul: cel aplicat și în cazul lui Kovesi.

” Nu este o surpriză. Domnul Toader aplică același procedeu ca în cazul Laurei Codruța Kovesi. Se folosește de acest precedent pentru a-l destitui pe procurorul general Augustin Lazăr. Că este așa, rezultă chiar din postarea de pe Facebook a ministrului Toader care, într-o contradicție logică flagrantă, afirmă că declanșează evaluarea lui Augustin Lazăr în urma unui eveniment, în urma publicării de către un condamnat în primă instanță a unui protocol între SRI și Parchetul General, semnat de domnul Lazăr. Asupra acestui document și publicării lui nu s-au pronunțat nici Comisia de control al SRI, care urmează să desfășoare o anchetă potrivit domnului Dragnea nici Inspecția Judiciară, de asemenea solicitată să investigheze cazul. Fără niciun fel de evaluare a acestor documente, domnul Tudorel Toader îl consideră vinovat pe domnul Augustin Lazăr din modul în care formulează această ieșire pe Facebook.

Este o acuzație la adresa procurorului general, cum că ar fi comis un act ilegal prin semnarea acestui document. Atunci, logic, la ce bună evaluarea?! Evaluare înseamnă întreaga activitate a procurorului Lazăr pe întreg mandatul. Cum poți s-o declanșezi invocând un singur lucru cum ar fi acest protocol care nu a fost încă considerat o ilegalitate de către nicio instituție.

 Domnul Tudorel Toader are o misiune primită de la șefii lui politici și pe care și-o îndeplinește. Era mai mult decât sigur că după Kovesi, va urma drestituirea lui Augustin Lazăr, mai ales că se știe că președintele Iohannis nu poate opune la așa ceva. Scopul nu e răzbunarea lui Tudorel Toader, ci exercitarea unei presiuni puternice asupra Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Domnul Augustin Lazăr este procurorul-șef al Parchetului ÎCCJ, înaltă curte care judecă dosarul Dragnea în această toamnă. Prin acest atac la adresa lui Lazăr, se exercită o presiune asupra Curții. Acesta este obiectivul cel mai important al lui Tudorel Toader și al șefilor lui.

Domnul Dragnea și Vâlcov sunt deja în faza finală de justiție, nu mai au treabă cu Procuratura. Cred că este evidentă destituirea domnului Lazăr, să vedem cu ce efecte asupra Justiției. Este al doilea magistrat de rang înalt care va fi destituit după cheremul ministrului Justiției. Cum va reacționa Justiția la aceste încălcări grosolane ale independenței ei produse de domnul Tudorel Toader rămâne de văzut. Asta face parte din asaltul general asupra Justiției din care se speră, fie prin intimidare sau înlăturarea unor juduecători, să se obțină achitarea domnului Dragnea, a domnului Vâlcov.”, a spus CTP la PRO TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel