Potrivit datelor publicate marți de Oficiul Național de Statistică (ONS), în sondajul de anul trecut, 46,2% dintre aceștia au declarat că sunt creștini devotați, față de 59,3% în 2011.
În timp ce statisticile arată o creștere a numărului celor care au declarat că sunt musulmani sau hinduși, cel mai mare salt a fost înregistrat în rândul celor care au bifat căsuța "fără religie", cu 37,2%, în timp ce în urmă cu 10 ani cifra era de 25,2%.
Este oficial, nu mai suntem o țară creștină, a comentat directorul executiv al National Secular Society, Stephen Evans, în timp ce arhiepiscopul de York, Stephen Cottrell, a deplâns sfârșitul unei epoci în care majoritatea oamenilor se declarau automat creștini.
Însă, arhiepiscopul ar fi spus că biserica va continua să lucreze și să ajungă mai aproape de sufletul populației pentru a câștiga adepți.
Recensământul a mai arătat că poloneza rămâne cea mai răspândită identitate în ambele teritorii britanice după cea britanică, urmată de cea românească și indiană, în timp ce numărul irlandezilor a scăzut.
81,7% dintre englezi și galezi s-au identificat ca fiind albi, în timp ce Londra a rămas cel mai multietnic oraș din țară, 91,9% dintre aceștia declarând că engleza este prima lor limbă și 7,1% declarând că știu engleza, dar nu o folosesc în mod regulat, conform presei străine.
Vezi și
Românii au cucerit Anglia şi formează cea mai mai mare minoritate din această ţară. Acest lucru a devenit evident după ce ai noştri au cerut permis de şedere pe teritoriul englez.
Peste 1 milion de conaţionali sunt în această situaţie. Autorităţile de la Londra nu i-au socotit, însă, şi pe cei cu dublă cetăţenie, care nu au fost nevoiţi să se înscrie în sistem. Pe de altă parte, de când cu Brexitul, toţi românii care vor să muncească în Regatul Unit au nevoie de viză.
Continuă știrea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News