Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Crește TVA-ul în România? Marcel Ciolacu anunță când s-ar putea întâmpla 
WhatsApp
Premierul Marcel Ciolacu a unei întrebări legată de creșterea TVA, iar răspunsul său a fost că nu va crește până în martie 2025, însă nu e clar ce se va întâmpla după această dată, lăsând practic orice posibilitate pe masă. 
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu a afirmat că TVA-ul va rămâne la aceeași cotă și anul viitor, în martie. TVA-ul pentru alimente și medicamente va continua să fie de 9%.

"La fel, neschimbat. Mai mult, vă pot spune, cu certitudine, că TVA-ul la alimente și medicamente va rămâne 9%."

Premierul a asociat declarațiile recente, precum cea a prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan, care sugera un TVA de 24%-25%, cu contextul electoral.

"Nu vreau să contrazic pe nimeni și înțeleg ieșirile, fiindcă ele sunt într-un context electoral. Nu știu care e câștigul de vot, dar fiecare are strategia lui de campanie. Pe mine mă depășește această strategie: să anunți că va fi apocalipsa făcută de un guvern din care tu faci parte și coaliția PSD-PNL."

Ciolacu a explicat că discuția despre majorarea TVA-ului a fost deja clarificată de la preluarea funcției de premier și că o asemenea măsură este exclusă, având în vedere impactul asupra inflației.

"Eu vă spun cu certitudine, fiindcă a fost deja discuția și negocierea... a fost avută de când am preluat funcția de premier și atunci s-a dorit creșterea TVA-ului. Și am zis că este exclus acest lucru. Noi aveam inflație cu peste 10% (...) Orice punct procentual crescut la TVA duce la o creștere a inflației cu 0,5. Este exclus acest lucru."

Relația lui Marcel Ciolacu cu Nicolae Ciucă

 

De asemenea, premierul a anunțat că în perioada următoare va avea loc o ședință a coaliției de guvernare, unde vor fi abordate subiecte precum legea pensiilor militare și cererea de plată numărul 3 din PNRR. Ciolacu a mai spus că relația de încredere cu Nicolae Ciucă, liderul PNL și partener de coaliție, rămâne solidă.

"Încrederea nu se poate pierde, pentru că a existat un interes de a face o lege pentru o persoană."

Întrebat despre o declarație recentă a lui Nicolae Ciucă privind încrederea în el, premierul a spus că această relație este una responsabilă și că amândoi au gestionat împreună momente dificile pentru România. 

"Cred că pe ce am clădit eu cu Nicolae Ciucă încrederea e cu totul altceva. E cu responsabilitate. În primul rând, am fost doi oameni responsabili în momente dificile ale României. Am luat decizii care nu neapărat ne-au adus voturi, dar au fost niște decizii corecte," a mai spus Ciolacu. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel