Cel mai bun lucru la această rețetă de cremă de brânză de casă pe care ți-o aducem la StiriDiaspora.ro este că este foarte ușoară și necesită puține ingrediente. Dar, trebuie să ai răbdare, deoarece are nevoie de 24 până la 72 de ore de odihnă. Cu toate acestea, procesul este simplu și cu gramajele pe care vi le vom oferi, puteți face aproximativ 180 de grame.
Această cremă de brânză de casă se face doar cu sare și iaurt natural, evitați să folosiți iaurturi îndulcite deoarece afectează aroma cremei de brânză. Nu folosiți nici iaurt bătut pentru că poate afecta consistența. Cel mai bine este să folosiți iaurt simplu sau grecesc. Sarea poate fi de mare sau de masă. De asemenea, vă recomandăm să folosiți o cârpă specială de bumbac. Trebuie doar să continui să citești pentru a descoperi cum să faci cremă de brânză de casă cu iaurt.
- 500 de grame de iaurt natural (4 căni de 155 g)
- 1 linguriță sare.
Turnați tot iaurtul într-un recipient. Adăugați sare la iaurt. Se amestecă foarte bine, astfel încât sarea să se integreze cu tot iaurtul.
Întindeți o cârpă de bumbac peste o strecurătoare și turnați deasupra iaurtul. Lăsați sita deasupra unui vas, astfel încât lichidul să cadă. Închideți capetele materialului și răsuciți-le puțin pentru a nu se deschide. Rezervați cel puțin 24 de ore în aer liber dacă este răcoros sau la frigider dacă este vară.
Aruncă lichidul care a căzut din iaurt. Păstrați crema de brânză într-un borcan de sticlă, de preferință cu capac, pentru a nu se usca. Și gata! Bucurați-vă de această cremă de brânză uimitoare și ușoară de casă.
Această cremă de brânză este foarte ușor de făcut și cel mai bun lucru este că o poți folosi în alte rețete sau să mănânci cu o pâine prăjită delicioasă sau biscuiți. Dacă nu ai iaurt și în schimb ai lapte, poți face și o cremă de brânză delicioasă de casă cu lapte. Veți avea nevoie doar de zeamă de lămâie și sare.
Într-o cratiță, încălziți laptele la foc mediu până când începe să clocotească. Stoarceți lămâia și adăugați zeama în lapte puțin câte puțin amestecând continuu. Laptele va începe să se coaguleze, nu vă faceți griji, de asta avem nevoie. Se ia de pe foc si se lasă puțin să se răcească.
Așezați cârpa de bumbac deasupra unei strecurătoare și turnați cu grijă laptele, lăsați-l să se scurgă aproximativ 20 de minute. Turnați laptele scurs într-un castron și adăugați sare după gust. Dacă vedeți că este prea gros adăugați puțin din lichidul scurs până are consistența dorită.
Păstrați crema de brânză finită într-un borcan de sticlă ermetic la frigider, o puteți păstra până la 10 zile. De asemenea, puteți folosi această cremă de brânză atât în preparate dulci, cât și sărate.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News