Ingredientele pentru trei porții:
125 mililitri de lapte;
35 de grame de amidon de cartofi;
80 de grame de brânză de vaci;
30 grame de stevia sau 60 de grame de zahăr granulat normal,
două picături de esență de vanilie;
un gălbenuș de ou;
coaja unei lămâi.
Puneți gălbenușul într-o cratiță, adăugați două linguri de stevia sau zahăr normal și apoi amestecați bine până obțineți o spumă ușoară de o culoare deschisă. Adăugați apoi amidonul și 25 mililitri de lapte, continuând să mixați.
Vedeți și. Tort savuros de ciocolată. Fără făină, fără unt și fără ulei. O felie are doar 120 de calorii
Laptele rămas se toarnă într-o cratiță separată, împreună cu coaja de lămâie, și se pune pe aragaz, dar fără să-l aduceți la fierbere. Apoi îndepărtați coaja de lămâie și adaugați laptele călduț în compoziția din gălbenuș de ou, amestecând bine. Acum este momentul să puneți pe foc amestecul obținut, ca acesta să se îngroașe. Aveți grijă ca flacăra aragazului să fie mică și amestecați continuu.
CITEȘTE ȘI: Tartă cremoasă cu fructe de pădure. Este gata în câteva minute și are doar 130 de calorii
Crema se lasă să se răcească, apoi se dp la frigider timp de o oră, pentru a se răci complet. După ce crema este rece, adăugați în cea ricotta, 30 de grame de stevie (sau zahăr) și vanilia și amestecați-le cu un tel electric, până când obțineți o compoziție cremoasă. Crema de ricotta poate fi folosită la prăjituri sau servită în cupe ca și desert separat. Poftă bună!
Vă sugerăm și: Desert delicios cu Nutella, fără unt și fără coacere. Este gata în 5 minute și are doar 150 de calorii
Timp de preparare- un sfert de oră, timp de gătit - 10 minute, timp de odihnă la frigider - 1 oră, timp total - 1 oră și 25 minute, porții - trei, calorii - 120 pe porție.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News