Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cremă bavareză cu cafea - Un desert sofisticat care impresionează de fiecare dată
WhatsApp
Ori de câte ori ai poftă de ceva dulce, un desert sofisticat precum crema bavareză este o idee excelentă. Iată cum se face. 
Cremă bavareză cu cafea

Cremă bavareză cu cafea este un desert super delicios și destul de simplu de făcut. 

Ingrediente

 

- 50 ml lapte

- 300 ml smântână grasă pentru frișcă

- 100 g zahăr

- 6 gălbenușuri de ouă

- 4 foi gelatină

- 125 ml cafea tare, răcită

- scorțișoară

Cremă bavareză cu cafea. Mod de preparare

 

Pasul 1

Se pun într-o crăticioară 125 ml de smântână și 1/4 cană (50 g) de zahăr, și se dă totul în clocot pe foc potrivit. Se ia amestecul de pe foc, se dă deoparte.

Pasul 2

Într-un castronel se bat gălbenușurile cu restul de zahăr și un praf de scorțișoară, cu mixerul la viteză maximă, până se deschid la culoare și se îngroașă.

Pasul 3

Se adaugă treptat laptele fierbinte peste gălbenușuri, amestecând cu o lingură de lemn până se încorporează. Se pune amestecul la loc în cratiță și se ține pe foc mic. Se amestecă tot timpul, până când combinația capătă consistența unei creme de vanilie. Se dă deoparte să se răcorească.

Pasul 4

Se lasă foile de gelatină în apă rece până se înmoaie, circa 5 minute. Se scurg și se storc ușor. Se adaugă în crema fierbinte, amestecând până se dizolvă. Se adaugă și se amestecă bine cafeaua.

Pasul 5

Se strecoară crema printr-o sită într-un castron. Se pune la frigider și se lasă până când aproape se încheagă, circa 15 minute.

Pasul 6

Într-un castronel se bate restul de smântână, cu mixerul la viteză maximă, până când se formează creste moi. Se încorporează smântâna în cremă.

Pasul 7

Se ung ușor cu ulei opt forme de cremă de 1/2 cană (125 g). Se umplu cu compoziție și se țin la frigider până se întăresc, circa 4 ore.

Pasul 8

Pentru servire, se desprinde ușor marginea cremei de pereții formelor și se răstoarnă pe farfurii individuale.

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut rețeta de cremă bavareză cu cafea, cu siguranță îți va plăcea și rețeta de Clătite din mere și ovăz, fără zahăr.

[citeste si]

Rețetă de aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel