Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Crème Brûlée, desertul care îți lasă gura apă. Rafinat, dulce și cu o crustă crocantă de zahăr ars, se gătește cât ai clipi!
WhatsApp
Crème Brûlée este un desert franțuzesc foarte elegant, care te va face să pari o regină în bucătărie. Nu mulți își dau seama cât de ușor este de preparat acasă, ca să nu mai vorbim de faptul că este mai ieftin decât la restaurant. Cu siguranță gustul dulce și crusta de zahăr ars îți va da dependență.
Crème Brûlée, desertul care îți lasă gura apă. Rafinat, dulce și cu o crustă crocantă de zahăr ars, se gătește cât ai clipi! / Foto: Unsplash

Cinci ingrediente simple - smântână, vanilie, sare, ouă și zahăr - dau naștere unui desert rafinat, bogat și elegant. Cele mai multe rețete de crème brûlée necesită utilizarea unei mici torțe cu propan pentru a obține partea superioară de zahăr ars, dar această versiune oferă o soluție mai simplă (și mai sigură): grătarul cuptorului dumneavoastră.

Un lucru de reținut: asigurați-vă că lăsați crema să se întărească timp de câteva ore în frigider înainte de a face crusta de zahăr ars de deasupra, altfel veți sfârși cu o cremă suculentă. Diferența de textură dintre cele două straturi este incredibilă și separă acest desert de oricare altul. Pur și simplu, crème brûlée are gust de lux.

 

Crème Brûlée - Ingrediente

 

- 480 grame de smântână de frișcă

- 1 boabă de vanilie, despicată pe lungime, sau 4 grame de extract de vanilie

- un praf de sare

- 5 gălbenușuri de ou

- 100 grame de zahăr, mai mult pentru topping

 

2. Crème Brûl... (max-griss-wp7zsjywp0m-unsplash.jpg)

 

Crème Brûlée - Metoda de preparare pas cu pas 

 

Se încălzește cuptorul la 160 de grade Celsius. Într-o cratiță, combinați smântâna, boabele de vanilie și sarea și gătiți la foc mic doar până se încinge. Se lasă să stea câteva minute, apoi se aruncă boabele de vanilie. (Dacă folosiți extract de vanilie, adăugați-l acum).

Într-un castron, bateți gălbenușurile și zahărul împreună până când devin ușoare. Se amestecă aproximativ un sfert din smântână în acest amestec, apoi se toarnă amestecul de zahăr și ouă în cremă și se amestecă. Se toarnă în patru castronele care se pun la rândul lor într-o tavă de copt; se umple tava cu apă clocotită până la jumătatea pereților vaselor. Coaceți la cuptor timp de 30 până la 40 de minute sau până când centrele sunt abia închegate. Se lasă să se răcească complet. Se dă la frigider pentru câteva ore și până la o zi.

Când sunteți gata de servire, acoperiți fiecare cremă cu aproximativ o linguriță de zahăr într-un strat subțire. Așezați castronelele într-un grătar la 5-7 cm de sursa de căldură. Porniți grătarul. Se gătește până când zahărul se topește și se rumenește sau chiar se înnegrește puțin, aproximativ 5 minute. Se servesc în termen de două ore.

O altă modalitate de a rumenii este să folosiți o lingură de metal, să o încălziți un minut pe aragaz și să atingeți ușor zahărul. Fă-o ușor și de câteva ori și se rumenește și devine crocant!

Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel