Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cozonac de post cu fructe confiate, nuci și rahat. Rețeta pe care o făceau bunicile noastre. Succesul este garantat
WhatsApp
Această rețetă de cozonac de post este foarte simplă. Veți scoate din cuptor un cozonac gustos, care îi va încânta și pe cei mai pretențioși. Cozonacul iese pufos, delicios și veți dori să-l faceți nu doar în perioada postului.
Cozonac de post cu fructe confiate

Cozonac de post cu fructe confiate, nuci și rahat. Ingrediente 


1 kg făină 
250 g zahăr
1 linguriță rasă de sare
coaja de la 2 lămâi 
esență de vanilie 
2 pliculețe drojdie uscată  
150 ml ulei
500 ml apă călduță
un vârf de cuțit de turmeric pentru o culoarea galbenă 

 

Pentru umplutură:

 
300 g nucă, alune, migdale măcinate
200 g zahăr
rom, coniac sau esență rom
stafide
fructe confiate de orice fel
rahat

Pentru glazură:

1 lingura miere de albine și apă
sau
1 lingură zahar și apă

 

Cozonac de post cu fructe confiate, nuci și rahat. Mod de preparare

 
Mai întâi cernem făina, pe care o amestecăm cu drojdia uscată. În mijlocul făinii se face o adâncitură în care se pune apa călduță, în care s-a dizolvat zahărul, sare, turmericul și aromele și se frământă. Adăugați treptat uleiul călduț. Se frământă până obțineți un aluat potrivit, care se lasă la crescut în loc cald.

Vedeți și. Brioșe cu banane și ciocolată. Un desert ușor, fără unt, zahăr și făină. Are doar 90 de calorii 
 
Aluatul crescut se împarte în 2 bucăți, se întinde și se umple după preferință, cu orice fel de umplutura. Cele două bucăți se  rulează și se împletesc, după care se pun în tăvi. Cozonacul se lasă la crescut cam 30 de minute, până își dublează volumul. Ulterior se baga la cuptor. Se coc la foc mic la 160 de grade timp pentru 15 minute, apoi se mărește focul la 180 de grade. Peste încă 30 de minute, se face proba cu scobitoarea.

Încercați și.  Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel

Când cozonacul este gata, se scoate din cuptor, se așează pe un grătar și se unge cu miere diluată cu puțină apa sau cu zahăr și apa. Cozonacul va avea un luciu foarte frumos, iar coaja de deasupra se va înmuia. Acum se poate presura cu zahar tos, mac, susan, nucă măcinată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel