Rețeta clasică necesită făină de grâu. Însă pentru cei care au intoleranță la gluten, noi avem rețeta perfectă pentru a pregăti delicioșii bagels.
250 g. făină de migdale;
50 g. făină de orez;
25 g. drojdie proaspătă;
150 ml. de lapte de soia;
25 ml. ulei;
1 lingura de zahar;
1 ou;
1 gălbenuș;
1 vârf de sare;
1/4 cană de susan.
Într-o oală mică, așezați laptele și puneți-l la foc mic până se încălzește. Adăugați apoi drojdia și dizolvați-o în lapte. Adăugați uleiul, zahărul și sarea. Acoperiți oală și lăsați-o 15 minute la „odihnit“, pe aragaz.
Cerneți făină de migdale și pe cea de orez, amestecați-le și adăugați-le în amestecul de drojdie împreună cu oul, amestecând până se obține un aluat omogen. Înfășurați aluatul cu folie de plastic și lăsați-l până își dublează volumul (aproximativ 40 de minute).
Împărțiți aluatul în opt porții egale, formați-le într-o bilă, așezați-le pe o tavă și faceți o gaură în centru. Lasă-i să se odihnească 20 de minute.
Citește și: Tort de ciocolată fără făină. O rețetă GENIALĂ și foarte simplă
Umpleți o oală cu apă și aduceți-o la foc mare până fierbe. Adăugați în apă câte doi covrigi, pe care îi fierbeți câteva minute pe fiecare parte. Se lasă apoi să se scurgă pe un grătar.
Așezați covrigi pe o foaie de copt tapetată anterior cu hârtie de ceară. Bateți gălbenușul și glazurați covrigeii. Presărați apoi semințele de susan.
Introduceți tavă în cuptor la 160 ° C timp de 30 de minute. După ce se răcesc sunt numai buni de mâncat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News