Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus în România! Primul pacient depistat POZITIV. Anunț OFICIAL făcut de autorități
WhatsApp
Coronavirus în România. Primul pacient din țară infectat cu noul tip e virus a fost confirmat. Este vorba de un bărbat din Gorj care a intrat în contact cu italianul care a vizitat țara noastră în urmă cu câteva zile.

UPDATE 23.42

Victor Costache, ministrul Sănătății: "Suntem din păcate în măsură să vă anunțăm că în urma testării persoanelor făcute în județul Gorj, care au intrat în legătură cu cetățeanul italian din Rimini, avem primul caz infectat cu COVID-19 pe teritoriul României. Starea bolnavului este bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Este vorba despre o persoană total asimptomatică. Vreau să precizez că mai avem în lucru încă 33 de teste din acea zonă și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil".

UPDATE 22.55

La ora 23:00, Victor Costache, ministru al Sănătății, și Raed Arafat, secretar de stat în MAI, vor susține o conferință de presă.

UPDATE 22.42

Primul român confirmat cu coronavirus a fost confimat, miercuri, la Institutul Matei Balș din București. Secretarul de stat Nelu Tătaru a confirmat pentru MEDIAFAX că este vorba despre un pacient din județul Gorj. Este vorba de o persoană tânără.

Știre inițială

Primul pacient confirmat cu virusul Covid-19 este un pacient din grupul de la Gorj, care a intrat în contact cu italianul care a vizitat România.

Informația a fost confirmată de secretarul de stat Conf. univ.dr. Horatiu Moldovan, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

"Putem confirma - există diagnosticul virusologic pozitiv, realizat la Institutul Matei Balș, confirmat de profesorul Streinu Cercel. Este vorba de un pacient din grupul de la Gorj. Mai există o probă în lucru al cărui rezultat îl vom avea. Vă vom ţine la curent. Persoana infectată este în carantină", a spus profesorul Horațiu Moldovan. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel