1. Umezește-ți mâinile cu apă;
2. Pune suficient săpun cât să-ți acopere palmele;
3. Freacă bine mâinile, timp de 20 de secunde, folosind o mână pentru a o spăla pe cealaltă, spălând palmele și curățând bine între degete, apoi fă la fel și cu cealaltă mână;
4. Clătește cu multă apă;
5. Usucă bine mâinile folosind un șervetel de hârtie de unică folosință;
6. Folosește șervețelul atunci când închizi apa, evitând să atingi robinetul cu mâna.
1. După folosirea toaletei sau după ce ai schimbat un scutec;
2. Înainte și după ce lucrezi cu produse alimentare crude, precum carne sau legume ori fructe;
3. Înainte să mănânci sau când pregătești mâncarea;
4. După ce îți sufli nasul, strănuți sau tușești;
5. Înainte și după ce tratezi o tăietură sau o rană;
6. După ce ai atins animale, inclusiv cele de companie, mâncarea lor și după ce le-ai curățat cuștile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News