Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. Un român din judeţul Maramureş s-a autoizolat la domiciliu după ce a revenit din China
WhatsApp
Un cetăţean din judeţul Maramureş care a revenit recent din Republica Populară Chineză s-a autoizolat la domiciliu şi este monitorizat de autorităţile medicale, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Rareş Pop.

"Persoana a fost monitorizată de reţeaua de supraveghere epidemiologică naţională de la intrarea în ţară şi până în momentul sosirii la domiciliu şi a fost luat în evidenţă pe considerentul strict epidemiologic. Acesta se află în autoizolare voluntară la domiciliu, o procedură standard transmisă autorităţilor de sănătate publică judeţene de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, care în prezent este respectată, inclusiv de către persoana revenită. Situaţia la care se face referire nu necesită măsuri de carantinare pentru membrii familiei cetăţeanului care s-a întors duminică din China. Cetăţeanul a fost preluat, monitorizat şi investigat din punct de vedere al evoluţiei sale clinice şi este în prezent sănătos. Nu prezintă niciun semn clinic care ar putea ridica un semn de suspiciune, de posibilitate de patologie virală", a declarat Rareş Pop.

Potrivit acestuia, cetăţeanul din judeţul Maramureş a revenit în ţară pe ruta aeriană Bejing-Dubai-Bucureşti şi a urmat procedurile specifice unei asemenea situaţii.

"Cetăţeanul a revenit în ţară din zona Beijing şi a călătorit cu escală pe ruta Dubai, unde a fost monitorizat şi verificat. De asemenea, a fost preluat la Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti şi întocmită fişa de specialitate, conform procedurilor. În conformitate cu prevederile OUG Nr.11/2020 privind stocurile de urgenţă, medicală, dar şi unele măsuri aferente, Ministerul Sănătăţii este cel care instituie carantina în cazul unui risc iminent pentru sănătatea publică, ceea ce nu este cazul pentru această situaţie", a mai precizat reprezentantul DSP Maramureş. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel