Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. Raed Arafat: "Poate să apară oricând al doilea caz"
WhatsApp
Raed Arafat susţine că oricând poate apărea un nou caz de coronavirus în România.

"Situația nu s-a schimbat. Sunt analize în curs. Poate să apară oricând al doilea caz, dar până în acest moment nu există, ceea ce e un lucru foarte bun. 99 de persoane au fost carantinate până astăzi după masă, cifra va fi actualizată mâine. Sunt peste 7000 de persoane care sunt în autoizolare la domiciliu, cam astea sunt cifrele acum", a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, la Realitatea PLUS.

"Avem un singur caz, avem contacți pe care îi monitorizăm. Nu este motiv de panică. Este motiv de a lua măsuri, iar oamenii să se conformeze măsurilor. Există teoria că dacă se încălzește vremea, virusul moare. Teoretic, sperăm că așa va fi și că la încălzirea vremii va dispărea. Asta nu înseamnă că la toamnă nu va reveni. Și gripa obișnuită este cotronavirus. Ambele sunt contagioase. Pentru gripă există vaccin, la coronavirus așteptăm să apară și să se vaccineze oamenii. Evoluția coronavirusului depide de modul în care se acționează. Dacă pe mapamod oamenii nu iau măsurile adecvate, este posibil să se extindă", a mai precizat Raed Arafat.

Şeful DSU a făcut o paralelă şi cu gripa banală, care face de asemenea victime, însă mulţi oameni nu o previn, deşi există un vaccin pentru ea.

"De gripa banală nu ne speriem, deși ea ucide. Și mai există și vaccin, dar nu ne vaccinăm. Oamenii nu se vaccinează pentru că sunt dezinformați".

Cât despre posibilitatea ca cei care au avut coronavirus să se recontamineze, Raed Arafat a precizat că: "depinde și de imunitatea corpului, am auzit explicațiile domnului Streinu Cercel. Este posibil să revină".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel