Cornulețe fragede de post, cu borș și ulei devin mai fragede cu fiecare zi care trece.
Citește și: Melcișori cu nucă, de post. Rețeta foarte ușor de făcut, cu rezultat delicios
Vezi și: Prăjitura puturosului, de post, deliciul din 3 ingrediente: Simplu, ieftin și rapid
- 1,100 kg făină (aproximativ, în funcție de aluat)
- 2 căni ulei (aprox 450 ml)
- 1 cană borș (se poate înlocui cu o cană de apă minerală + 2 linguri oțet sau o cană cu vin alb)
- 1 lingură oțet
- 50 g drojdie proaspătă
- 1 linguriță zahăr
- 1 lingură zahăr pudră cu aroma de vanilie
- 1 sticluță esență de vanilie
- un vârf cuțit de sare
- 500 g rahat
- 150 g zahăr pudră cu aromă de vanilie (pentru finisare)
Vezi și: Chec de post, pufos și delicios. Rețeta rapidă
Se amestecă drojdia cu o linguriță de zahăr și se lasă 10 minute să se lichefieze. Separat, se pune la încălzit borșul, uleiul și oțetul, apoi se pun într-un castron. Acest amestec nu trebuie încălzit foarte mult, maxim la 35 de grade.
Se adaugă zahărul pudră, sarea, esența și se amestecă bine cu telul. Se adaugă drojdia și făina cernută. Făină se adaugă treptat, cu răbdare.
Se frământă aluatul în forma unei bile. Chiar dacă aluatul pare a fi prea gras, un trebuie să te îngrijorezi, aceste cornulețe fragede de post vor ieși perfecte. Aluatul se lasă să se odihnească timp de 20-30 de minute.
După ce aluatul a crescut, se rupe câte o bucată de aproximativ 180-200 grame și se formează o bilă care se întinde într-o foaie rotunda, cu diametrul de 30 cm.
Se taie foaia în triunghiuri cât mai egale (mărimea o decide fiecare), apoi se pune punem la baza fiecărui triunghi fășii de rahat și se rulează.
Cornulețele se așează în tavă la o oarecare distanță între ele, pentru că vor crește. Se preîncălzește cuptorul până la 180 de grade și se dă tava la copt la foc mediu, pentru 20-25 de minute.
Atunci când cornulețele sunt gata și încep să se rumenească puțin pe talpa, atunci sunt gata și le putem scoate. Se tăvălesc fierbinți prin zahărul pudră.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut rețeta de cornulețe fragede de post, cu borș și ulei, cu siguranță o să-ți placă și cea de negresă de post.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News