Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Controverse în USR: Eurodeputatul Vlad Gheorghe nu a fost primit la congres
WhatsApp
Intriga și tensiunile au atins cote înalte în cadrul USR, după ce europarlamentarul Vlad Gheorghe a făcut publice acuzații grave, susținând că a fost suspendat ilegal din partid și că i s-a interzis accesul în sediul formațiunii politice de către bodyguarzi. USR a reacționat prompt, respingând acuzațiile și afirmând că europarlamentarul a fost suspendat pentru neplata cotizației.
Controverse în USR: Eurodeputatul Vlad Gheorghe susține că este suspendat ilegal: „Este un fals grosolan” / Foto: Facebook

Într-o postare pe Facebook, Vlad Gheorghe a relatat că, în ciuda apartenenței sale la USR încă din 2016, i s-a refuzat accesul la Comitetul Politic al partidului, fiind informat că "nu figurează ca membru activ" în Registru. Eurodeputatul a subliniat apoi faptul că este o situație absurdă, mai ales că USR, un partid născut din mijlocul oamenilor simpli, a ajuns să angajeze bodyguarzi la intrarea în Comitetul Politic.

 

„Este un fals grosolan”

 

Confruntat cu această situație, Vlad Gheorghe a arătat că nu a primit nicio convocare oficială sau răspuns la adresele trimise către forurile statutare. De asemenea, a menționat că a făcut numeroase încercări de a discuta cu președintele USR, Cătălin Drulă, dar fără succes.

„Din păcate, conducerea USR continuă să nu respecte statutul și să se mândrească cu asta. Înțeleg că există declarații publice și către membrii USR conform cărora eu aș fi suspendat din partid și din acest motiv nu aveam dreptul să particip și implicit să votez la acest Comitet Politic. Este un fals grosolan. Așa cum am atras atenția conducerii USR informal și formal, prin 13 adrese și reveniri ulterioare, procedura statutară prin care eu să fiu suspendat nu a fost îndeplinită. Conform articolului 52, litera k din Statutul USR, forul care dispune sancțiuni pentru un europarlamentar este chiar Comitetul Politic. Nu există o astfel de hotărâre.

Prin urmare, eu nu sunt suspendat și mi-a fost încălcat un drept statutar prin nepermiterea accesului la ședința de astăzi a Comitetului Politic. Mai mult, am solicitat să depun la fața locului o cerere în acest sens – și acest aspect mi-a fost refuzat. Am solicitat o clarificare în afara ședinței din partea conducerii – și acest lucru a fost refuzat, deși nu începuse ședința, nu ar fi perturbat lucrările Comitetului Politic. Încercările repetate și deliberate de a denatura situația reală pe care le fac Cătălin Drulă, Dan Barna, Ionuț Moșteanu și alți colegi din conducerea USR sunt nu doar rușinoase, ci pot avea inclusiv consecințe legale”, a declarat europarlamentarul pentru G4Media.ro.

 

Ionuț Moșteanu, a respins acuzațiile europarlamentarului

 

Într-o contra-reacție, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a respins acuzațiile europarlamentarului și a afirmat că acesta a fost suspendat din partid pentru neplata cotizației. Moșteanu a argumentat că Vlad Gheorghe știa că nu are dreptul de vot și acces la Comitetul Politic. Conducerea USR a susținut că nu a existat nicio încălcare a statutului și că respingerea accesului lui Vlad Gheorghe a fost un demers firesc, dată fiind suspendarea sa.

„O scurtă clarificare legată de ceea ce susține Vlad Gheorghe. Vlad a fost suspendat din partid pentru neplata cotizației. Pentru că este suspendat, nu putea vota la Comitetul Politic, prin urmare nu a fost trecut pe lista de acces. Lista a fost făcută pentru buna desfășurare a evenimentului, nimic ieșit din comun. Colegii care s-au ocupat de acces i-au comunicat politicos că nu este pe listă. Atât. Nimic mai mult. Vlad știa că nu are drept de vot și acces”, a declarat duminică Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al USR.

Pe de altă parte, eurodeputatul Vlad Gheorghe a continuat să susțină că este suspendat ilegal și a acuzat conducerea USR că nu respectă statutul partidului. A menționat că a depus 13 contestații fără răspuns și a subliniat că procedura statutară de suspendare nu a fost respectată. Acesta a solicitat să depună o cerere în acest sens la fața locului, dar i s-a refuzat acest drept.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel