Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Controversă între primarii din București, privind transportul în comun: "E un oraș sufocat" 
WhatsApp
Primarii de sector din București nu se înțeleg deloc asupra strategiei pe care Capitala trebuie să o dezvolte. 
Moartea Reginei: Transportul public din Noul Wales de Sud este GRATUIT astăzi. Oameni de peste tot sunt așteptați la ceremonia Regelui Charles / Foto: Unsplash

Calitatea transportului în comun din Bucureşti trebuie ameliorată, în contextul în care municipiul "se sufocă", a atras atenţia marţi viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu.

"Oraşul acesta se sufocă zi de zi, iar strategia cea mai simplă este să redăm oraşul cetăţenilor, să încurajăm folosirea transportului în comun, iar maşinile să stea în parcări, acolo unde le este locul. (...) Transportul public trebuie să fie îmbunătăţit. (...) Nu avem o calitate ridicată a transportului în comun, dar ne dorim să ajungem acolo prin achiziţia de tramvaie noi, troleibuze noi, autobuze noi electrice. Acolo vom ajunge în următorii ani, dar acest pas trebuie să fie făcut împreună cu eliberarea trotuarelor", a declarat Stelian Bujduveanu la conferinţa "Oraşul la scară umană - Manifest pentru mobilitate urbană sustenabilă".

Sistematizare, transport alternativ, autobuze sau pasaje? 



Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a atras atenţia că mobilitatea nu presupune doar deplasarea cu autoturismul. "Trebuie să însemne mers pe jos, trebuie să însemne foarte mult transport alternativ, mers cu bicicleta. Este o metodă de transport folosită în masă în străinătate", a punctat el.

Totodată, Mihaiu a subliniat importanţa sistematizării străzilor.

"Dacă te apuci să faci şi supralărgiri, şi poduri, şi pasaje şi penetraţii şi investeşti şi în transportul în comun şi în transportul alternativ nu o să-ţi ajungă banii. (...) Ori o faci pe una, ori o faci pe alta. (...) Ca să poţi să faci o bandă dedicată transportului în comun, în primul rând trebuie să te asiguri că ai capacitatea de transport suficientă, adică aloci autobuze", a opinat edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, conform Agerpres. 

Parcările din București. Amenzi și tarife

 

Conducătorii auto riscă sancţiuni de 200 lei pe zi şi blocarea autovehiculelor, începând de luni, 15 august, dacă folosesc parcările gestionate de Primăria Capitalei şi nu achită tarifele aferente.

Mai exact, este vorba despre un regulament aprobat de Consiliul General al Capitalei în anul 2019 şi care vizează locurile de parcare trasate cu albastru pe domeniul public. Tariful se achită doar pe durata zilei.

"Un comportament civilizat în parcările municipale vă fereşte de sancţiuni. Va rugăm să parcaţi regulamentar şi să achitaţi anticipat serviciul public de parcare. Din 15 august nerespectarea acestor reguli atrage riscul aplicării unei sancţiuni de 200 lei/zi şi imobilizarea autovehiculului până la stingerea obligaţiei de plată. Fiţi responsabili! Parcaţi legal şi evitaţi sancţionarea", transmite Compania Municipală Parking Bucureşti, pe pagina sa de internet.

tarifele practicate de Compania Municipală Parking, conform HCGMB 517/2019, în intervalul orar 7.00 - 23.00, de luni până vineri, sunt următoarele:

- 10 lei/oră, în zona 0;
- 5 lei/oră în zona 1;
- 2,5 lei/oră în zona 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel