Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Conflict în coaliția de guvernare: Ciucă îi răspunde lui Ciolacu privind alegerile prezidențiale
WhatsApp
Nicolae Ciucă, liderul PNL și actual prim-ministru al României, a ripostat criticilor lui Marcel Ciolacu referitoare la data alegerilor prezidențiale, subliniind că PNL va respecta strict prevederile legale în cadrul procesului electoral. Declarațiile sale vin în contextul unui conflict deschis în coaliția de guvernare cu privire la stabilirea datei scrutinului prezidențial.
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu (Foto: Agerpres)

Ciucă a reacționat la afirmațiile lui Ciolacu, exprimându-și neînțelegerea față de poziția acestuia și clarificând că prioritățile PNL sunt dictate exclusiv de principii democratice, nu de interesele PSD.

„Sincer chiar nu înţeleg de ce această reacţie. Afară este foarte cald. Asta da, pot să înţeleg. Ne bucurăm de rezultatul meciului echipei României de aseară. Da şi folosesc acest prilej pentru a felicita jucătorii echipei naţionale de fotbal. Atunci când vine vorba de alegerile prezidenţiale trebuie să rămânem în prevederile legale şi în termenele legale. Ca atare, haideţi să stăm jos şi să discutăm, să discutăm pe bază de principii, pe bază de reguli, nu pentru a face în aşa fel încât să respectăm agenda personală a liderilor PSD”, a afirmat Nicolae Ciucă, într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook.

Premierul a insistat asupra necesității respectării termenelor și prevederilor legale în cadrul negocierilor pentru stabilirea datei alegerilor prezidențiale. El a adăugat că PNL este dispus să discute cu partenerii de coaliție pe baza regulilor și principiilor, respingând orice tentativă de a impune o agendă personală.

 

Marcel Ciolacu a acuzat PNL că încearcă să schimbe data alegerilor

 

Conflictul a izbucnit după ce Marcel Ciolacu a acuzat PNL că încearcă să schimbe regulile jocului și că refuzul lor de a ajunge la un consens în coaliție este semn că nu își respectă cuvântul dat. „Onoarea nu este numai pe panouri, este și în discuții”, a subliniat liderul PSD într-o declarație anterioară.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a confirmat că liberalii doresc ca alegerile să aibă loc pe 10 și 24 noiembrie conform calendarului constituțional, însă sunt deschiși și la o dată intermediară convenită cu partenerii de coaliție. El a subliniat că PNL nu intenționează să părăsească guvernarea sau să efectueze remanieri ministeriale în acest context tensionat din coaliție.

Situația a fost amplu discutată în ședințele coaliției, iar purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a dezvăluit că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, are în față două propuneri de hotărâri de Guvern pentru datele de 15 și 29 septembrie pentru desfășurarea scrutinului prezidențial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel