Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Conducerea PNL se reunește pentru renegocierea protocolului de guvernare
WhatsApp
Conducerea PNL are în plan evaluarea secretarilor de stat și miniștrilor propuși de partid, în contextul rotativei guvernamentale. 
Nicolae Ciucă, noul președinte al PNL

Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL se va reuni, în jurul datei de 10 mai, urmând să facă o evaluare a şefilor de agenţii, secretarilor de stat şi miniştrilor propuşi de partid şi să se dea un mandat clar cu privire la discuţiile privind rotativa guvernamentală, potrivit unor surse liberale.

"Există flexibilitate şi la PNL şi la partenerii de guvernare. Această flexibilitate nouă ne-o dă Biroul Politic Naţional", au afirmat sursele citate cu privire la protocolul de guvernare.

Liberalii doresc ca până pe 25 mai discuţiile privind rocada guvernamentală să fie încheiate, iar la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie calendarul să fie finalizat.

Sursele citate au precizat că sunt de dorit mai puţine ministere.

O altă discuţie ar putea viza numărul secretarilor de stat, PNL având în prezent 35 de secretari de stat în Executiv.

"Noi am cerut secretarilor de stat un raport politic. Ce au făcut de când au fost numiţi. La următoarea şedinţă a BPN vom discuta", au explicat sursele liberale, care au indicat şi că se va discuta despre o posibilă reducere a numărului secretarilor de stat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel