Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Comisioane minime pentru transferul de bani către familiile din țară. Deputatul de diaspora, Valentin Făgărășian (PNL), interpelare în Parlament
WhatsApp
Interpelare depusă la Parlamentul României, adresată Ministerului de Finanțe, de către deputatul PNL de diaspora, Valentin Făgărășian, prin care solicită comisioane minime sau alte soluții în avantajul românilor din diaspora pentru transferurile de bani efectuate din străinătate către familiile din țară.
Valentin Făgărășian

Parlamentarul de diaspora Valentin Făgărășian a depus o interpelare în Parlament, adresată și Ministrului de Finanțe, prin care cere facilități pentru românii plecați în diaspora și care susțin economia din țară prin transferurile de bani pe care le fac frecvent către familiile lor.

"Stimate domnule ministru,

Cel mai mare investitor din economia românească îl reprezintă românii care lucrează în străinătate și care, lunar sau anual, transferă către familiile rămase acasă miliarde de euro. Potrivit datelor furnizate de Banca Națională a României, sumele transferate anual (prin sistem bancar sau servicii de transfer de bani) au variat între 2,5 și 6 miliarde de euro anual.

Din câte cunoașteți, niciun serviciu de transfer financiar nu este gratuit. Problema cea mai mare rezidă în nivelul foarte mare al comisioanelor practicate de operatorii economici care furnizează acest tip de servicii, comisioane care afectează puternic veniturile, și așa mici, ale românilor din străinătate. Unele soluții mai puțin costisitoare, cum ar fi transferurile exclusiv electronice, nu sunt accesibile persoanelor vârstnice sau copiilor rămași în țară.

Cunoscând dorința dumneavoastră de a sprijini soluțiile în favoarea cetățenilor români care lucrează în afara frontierelor țării, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

-Credeți că ar fi posibil ca una dintre băncile cu capital integral/majoritar de stat (de exemplu CEC Bank) să genereze servicii foarte avantajoase de transfer bancar pentru cetățenii români din diaspora, cu un comision minimal care să nu fie o povară? Consider că o asemenea decizie ar contribui și la capitalizarea acestei bănci.

-Ce soluții intenționați să avansați dumneavoastră pentru a facilita transferul remitențelor efectuate de românii din diaspora?"

Diaspora contează cu adevărat!“, încheie parlamentarul interpelarea sa.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

[citeste si]

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
23 ian 2022, 16:37
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
23 ian 2022, 22:56
DCMedical.ro
23 ian 2022, 16:37
DCBusiness.ro
23 ian 2022, 19:52
DefenseRomania.ro
21 ian 2022, 14:36
DCBusiness.ro
23 ian 2022, 19:52
DefenseRomania.ro
21 ian 2022, 14:36
DCNews.ro
23 ian 2022, 22:56
DCMedical.ro
23 ian 2022, 16:37
Spectacola.ro
23 ian 2022, 11:42
Spectacola.ro
23 ian 2022, 11:42