Veți avea nevoie doar de ou, zahăr, unt, pere, făină și aproximativ 45 de minute pentru a vă bucura de rezultatul rafinat. În plus, acest pandișpan îl poți însoți cu un ceai sau cu o cafea cu lapte. Îl poți acoperi și cu o glazură bogată de lămâie, care merge de minune, precum și cu ciocolată albă sau cu unt de arahide.
Vă învățăm cum să faceți un pandișpan sănătos de pere. Să gătim!
- 1 ou
- 1½ căni de făină 0000
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 praf de bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- ⅓ cană de zahăr (66 grame)
- 30 de grame de unt
- 1 pară mică.
Pandișpan cu iaurt, fără făină: Pufos, aromat, bogat și sănătos. Gătește-l chiar azi!
Pentru a începe cu rețeta de pandișpan de pere, mai întâi bateți untul și zahărul cu mâna sau cu un mixer electric timp de câteva secunde până se integrează.
Se adaugă oul la temperatura camerei pentru a nu taia untul și se integrează cu ajutorul unei spatule sau al mixerului.
Sfat: dacă observați că untul s-a tăiat, puteți încălzi preparatul pentru câteva secunde la cuptorul cu microunde la putere minimă sau la bain-marie și bateți din nou pentru a se integra mai bine.
Asezonați cu esența de vanilie. De asemenea, puteți adăuga ghimbir, scorțișoară și coaja unui citrice, cum ar fi lămâia.
Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și un praf de sare.
Adăugați făina în oul bătut cu unt și zahăr, cernând cu ajutorul unei site sau al unei strecurătoare fine.
Verificați consistența budincii ușoare de pere și, dacă este necesar, adăugați puțină apă călduță pentru a obține o preparare ceva mai groasă decât cea a unei clătite.
Spălați și tăiați pera în cuburi, îndepărtând semințele. O puteți decoji, dar pielea conține fibre și substanțe nutritive care sunt bune pentru sănătatea ta. Adăugați-o la prepararea budincii de pere și scorțișoară cu mișcări învăluitoare.
Turnați preparatul într-o formă unsă și înfăinată în prealabil. Gătiți pandișpanul de pere în cuptorul preîncălzit la 180ºC timp de 25 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Puneți deoparte până când pandișpanul pufos de pere se răcește înainte de a-l desface, astfel încât să nu se rupă. Vă asigurăm că vă va plăcea acest pandișpan.
Dacă sunteți dintre cei cărora le este lene să spele multe vase când gătiți sau vă grăbiți și doriți să rezolvați prepararea pandișpanului de pere în câteva minute, atunci veți dori să știți cum să faceți această rețetă în blender. Nu rata următorii pași!
Pentru început, înlocuiți untul cu ulei, o treime de cană și bateți cu oul și zahărul. Adăugați para curată, fără coajă sau semințe pentru a omogeniza din nou. Adăugați făina cu praful de copt și amestecați. Verificati consistența și, dacă este necesar, adăugați apa puțin câte puțin până obțineți textura dorită.
Se adaugă în tava cu budincă unsă cu ulei și cu făină și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Pandișpan marmorat foarte pufos. Acest desert este genial. De astăzi vei face checul doar așa
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News