Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Comasarea alegerilor. Ludovic Orban o amenință pe Renate Weber cu plângere penală dacă nu atacă decizia la CCR 
WhatsApp
Comasarea alegerilor agită spiritele în opoziție. Ludovic Orban, al cărui partid s-a aliat cu USR și cu PMP în vederea următorului rând de alegeri, anunță plângere penală împotriva lui Renate Weber, Avocatului Poporului, pe motiv că n-ar vrea să atace la CCR comasarea alegerilor. 
gov.ro

Ludovic Orban acuză PSD și PNL că ar fi contactat-o pe Renate Weber și i-ar fi propus încă un mandat în funcția de Avocat al Poporului dacă nu se împotrivește comasării alegerilor propusă de alianța de guvernare. 

"Am anunțat că voi formula plângere penală împotriva lui Ciolacu și împotriva tuturor miniștrilor care au contrasemnat această ordonanță de urgență. De asemenea, vă anunț în premieră că voi face același lucru și în cazul lui Renate Weber (Avocatul Poporului-n.r.) în cazul în care nu va declanșa controlul de constituționalitate. Acum suntem într-o situație schimbată față de 2014, pentru că în 2019 a avut loc referendumul pe Justiție care s-a desfășurat în paralel cu alegerile parlamentare, iar atunci șase milioane de cetățeni români au spus 'da', că vor control constituțional și pe ordonanțele de urgență. Acum, Avocatul Poporului nu mai este în situația lui Victor Ciorbea din 2014. Este un act de voință făcut la un referendum chiar dacă nu este scris în constituție. Mandatul lui Renate Weber se încheie în acest an. Ce credeți că fac pesediștii și peneliștii? Îi promit lui Renate Weber că îi mai acordă un mandat dacă le rezolvă problema. Este de o gravitate foarte mare," a spus Ludovic Orban la emisiunea #Rezist, realizată de Oana Stănciulescu. 

Orban: Daca ești cu ei, ești deasupra legii

 

Orban acuză de asemenea ingerințe în justiție din partea PSD și PNL și spune că oamenii protejați de aceste partide nu vor face niciodată închisoare. 

"Ce stat de drept avem? Nu e nici un stat de drept. Țara asta sub PSD și mai nou sub comuniștii din PNL nu mai contează legea. Dacă ești de-al lor, nu trebuie să respecți legea, că nu-ți face nimeni dosar penal. Și dacă-ți face dosar, se intervine asupra instanței. Și dacă te condamnă, te lasă să fugi din țară, ca Arsene, ca Oprescu. Instituțiile publice sunt confiscate de un partid care se comportă ca un partid comunist și instituțiile publice nu servesc cetățeanul, ci servesc interesele politice și electorale ale acestor derbedei politici," a mai spus Orban. 

Video:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel