Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Colțunași cu prune proaspete de vară. Nu o să te mai saturi de ei!
WhatsApp
Colțunașii cu prune proaspete de vară sunt o idee extraordinară pentru a profita de fructele de sezon. Plus că sunt deja în porții individuale, și se gătesc mai ușor decât o plăcintă. Este o rețetă grozavă dacă copiii vor să ajute, pentru că fiecare își poate face câte una. 
Colțunași cu prune proaspete de vară. Nu o să te mai saturi de ei! / Foto: Captură video youtube

Colțunașii cu prune sunt recomandați să se consume calzi, cu puțină înghețată de vanilie sau cu un pic de iaurt grecesc îndulcit. Această combinație este un contrast perfect cu plăcinta caldă.

Pentru colțunașii cu prune, alegeți prunele care sunt coapte, dar încă ferme. Gustați o felie, iar zahărul din rețetă poate fi ajustat dacă este nevoie. Umplutura este atât de simplă, cu doar 3 ingrediente! Prunele, bineînțeles, și puțin zahăr și un pic de amidon de porumb pentru a îngroșa sucurile, conform TasteofLizzyT. Fructele proaspete și frumoase nu au nevoie de prea multe pentru a le face să strălucească. Poftă bună!

 

Colțunași cu prune proaspete de vară - Ingrediente
 

Pentru aluat:

- 280 g de făină de toate tipurile

- 4 g de zahăr granulat

- 170 g de unt rece nesărat 

- un praf de sare

- 5 g de oțet

- 50 g de apă cu gheață

- 1 ou mare

 

Pentru umplutură:

- 6-7 prune tăiate felii

- 50 g de zahăr granulat

- 7 g de amidon de porumb

 

Colțunași cu prune proaspete de vară - Instrucțiuni
 

Într-un castron bateți împreună făina, zahărul, sarea. Tăiați untul în bucăți și adăugați-l în amestecul de făină. Folosind un blender de patiserie, două furculițe sau mâinile și lucrați untul în făină până când amestecul este nisipos, rămânând câteva bucăți mai mari de unt (cam de mărimea unei mazăre).

Adăugați oțetul și apa cu gheață, câte o lingură pe rând, în timp ce amestecați. Adăugați suficientă apă doar până când aluatul se unește.

Se transferă aluatul pe un blat și se modelează ușor într-un cerc. Înfășurați aluatul în folie de plastic și dați-l la frigider 1 oră sau până peste noapte.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.

Amestecați împreună prunele feliate, zahărul și amidonul de porumb. Într-un castron separat, bateți împreună oul cu 1 lingură de apă.

Tăiați aluatul răcit în 8 bucăți. Întindeți fiecare dintre ele într-un cerc subțire cu diametrul de aproximativ 15 cm. Puneți ⅛ din umplutură în mijlocul fiecărui cerc. Ungeți marginile cu oul bătut. Îndoiți aluatul peste umplutură pentru a crea o jumătate de cerc. Se încrețesc marginile cu o furculiță.

Dacă aluatul începe să se înmoaie, dați la frigider rulourile până când aluatul se întărește înainte de a le coace.

Coaceți la cuptor timp de 15-18 minute sau până când crusta este aurie. Se lasă să se răcească și apoi se servesc cu înghețată!

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel