Colomba cu scorțișoară și migdale. Rețeta cozonacului tradițional italian de Paște. Trucul cofetarilor pentru un aluat pufos și aromat. Ingrediente pentru 8 porții
500 grame de făină
120 grame de zahăr
100 grame de zahăr pudră
4 grame de praf de copt
10 grame de sare
180 grame de unt
80 ml de lapte
3 ouă
20 ml de rom
2 linguri de miere
40 grame de migdale întregi
coaja de portocală
2 linguri de scorțișoară
Într-un castron mic, amestecați mierea, romul, scorțișoara măcinată și coaja de portocală, acoperiți-le și lăsați-le ca aromele să se întrepătrundă. Cernem făina în coșul mixerului, împreună cu praful de copt, zahărul și laptele. Mixați până obțineți un amestec nisipos. Adăugați amestecul de mieri, rom, scorțișoară și portocală,continuând să mixați.
Ar putea să vă placă și: Loukoumades, gogoși dulci cu aromă de scorțișoară. Rețeta tradițională a gospodinelor din Arabia Saudită. Ingredientul minune
Ouăle se încorporează pe rând, mixând compoziția până când aluatul nu se lipește de tel. În acest moment, începeți să adăugați untul la temperatura camerei. Frământați aluatul mărind viteza până când amestecul devine ferm și strălucitor. Scoateți aluatul pe suprafața de lucru și formați o bilă de aluat, pe care o puneți într-un recipient. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l să crească într-un loc cald cel puțin 3 ore, până când își va tripla volumul. Când aluatul începe să crească, mutați vasul din locul cald la frigider, astfel încât aluatul să se maturizeze. Lăsați-l cel puțin 8 ore.
Încercați și: Prăjitura Basbousa. Rețeta tradițională din Orientul Mijlociu. Ingredientul secret a fost dezvăluit
Scoateți aluatul din frigider și lăsați-l să ajungă la temperatura camerei. Împărțiți-l în două părți, una puțin mai mare decât cealaltă și așezați-le în forma specială pentru acest tip de cozonac. Acoperiți, din nou, aluatul cu folie de plastic și lăsați-l să crească până va ajunge la marginea formei de copt. Între timp, faceți glazura: dizolvați zahărul pudră cu puțină apă.
Odată ce aluatul a crescut, acoperiți întreaga suprafață cu glazura, distribuiți migdalele întregi și zahărul granulat. Cozonacul se coace în cuptorul fierbinte la 180C, aproximativ 50 de minute. Cozonacul este gata când trece testul scobitorii. Lăsați cozonacul Colomba să se răcească cel puțin 3 ore înainte de a-l tăia. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News