Portocala nu este doar un fruct bogat în vitamina C, ci este și un parfum natural pentru încăperi. De fapt, este folosit în timpul gătitului ca și capcană pentru mirosuri, spre exemplu de varză, sau în timpul prăjirii unor alimente. În aceste cazuri, câteva coji din acest extraordinar citric pot fi încălzite într-o cratiță, împreună cu puțin oțet și, dacă doriți, scorțișoară. După câteva minute vei simți un miros plăcut în toată casa.
Dar, pe lângă faptul că este un remediu excelent pentru a combate mirosul mâncării în timpul gătitului, cojile pot fi folosite și ca un detergent excelent.
Nu vei mai arunca cojile acestui fruct, după ce vei descoperi această utilizare specială.
Cojile de portocala valorează cât aurul pentru curățenia gospodăriei, dacă le combinam cu acest alt ingredient folosit pe scara largă în bucătărie.
Mulți oameni ignoră soluțiile naturale: unii din lene, iar alții din scepticism. Acest lucru nu este întotdeauna adevărat și toată lumea ar trebui să experimenteze, nu doar pentru economiile uriașe pe care le pot avea, ci și pentru a evita poluarea planetei cu detergenți chimici și sticle de plastic.
Pe lângă portocale, puteți adăuga orice coajă sau restul altor citrice, cum ar fi grapefruit, lămâie și așa mai departe. Așa că, de îndată ce veți găti un desert delicios din citrice sau veți face un suc, nu aruncați cojile, ci le dați deoparte.
Ingredientul secret pentru a putea folosi coji de citrice, mai ales cele de portocale, este oțetul.
Operațiunea este foarte simplu de făcut. Avem nevoie de un borcan mare pe jumătate plin cu apă și oțet, în care vom adăuga cojile de citrice. După o săptămână, substanța poate fi turnată într-o sticlă cu un pulverizator și folosită pentru diverse treburi casnice.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News