Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cod la cuptor cu ciuperci, o rețetă gustoasă și bogată în iod. Tu știai cât de important este iodul în alimentația ta?
WhatsApp
Codul la cuptor cu ciuperci are un gust delicios și este perfect ca un fel de mâncare ușoară. Cu atât mai mult, are un element foarte important pentru dieta noastră pe care mulți dintre noi îl neglijăm, iodul. Este important să avem o dietă echilibrată în iod, mai ales dacă aveți probleme cu glanda tiroidă. 
Cod la cuptor cu ciuperci, o rețetă gustoasă și bogată în iod. Tu știai cât de important este iodul în alimentația ta?

Iodul este un oligoelement. Organismul nostru are nevoie de iod pentru a menține o funcție tiroidiană adecvată, care are un impact semnificativ asupra proceselor metabolice din corpul uman. Aportul adecvat de iod este deosebit de important în timpul sarcinii.

Deficitul de iod poate provoca gușă - mărirea în volum a glandei tiroide care provoacă umflături vizibile în zona gâtului. Un aport scăzut de iod poate provoca, de asemenea, hipotiroidism, care poate cauza oboseală, constipație și creștere în greutate.

 

Ce alimente conțin iod și nu trebuie să lipsească din dieta voastră

 

După introducerea sării iodate, deficitul de iod în țările occidentale este practic eliminat, dar în unele țări în curs de dezvoltare deficitul de iod continuă să fie o problemă importantă de sănătate publică.

În afară de sarea ionizată, surse bune de iod sunt fructele de mare și peștele de apă sărată. Laptele și iaurtul sunt, de asemenea, o sursă bună de iod, precum și afinele și căpșunile, dar concentrația de iod din acestea depinde de compoziția solului în care a fost cultivat alimentul sau unde a fost crescut animalul.

 

Cod la cuptor cu ciuperci -  o rețetă delicioasă și sănătoasă

 

Pentru un prânz gustos și bogat în iod, rețeta aceasta este incredibilă. Gustul este unul încântător, iar pentru cei pasionați de mâncare picantă, este necesar să folosească și ardei iuți. Codul la cuptor cu ciuperci este o alegere excelentă deoarece este un fel de mâncare sățios și ușor de digerat.

 

Cod la cuptor cu ciuperci - Ingrediente

 

- 5 ciuperci proaspete mici, tăiate felii

- ardei jalapeno, fără semințe și tăiat mărunt (în funcție de cât de picant vă place)

- 2 linguri de ceapă tocată mărunt

- 3 lingurițe de unt, împărțite

- 2 fileuri de cod 

- 1/2 linguriță de condimente cu lămâie și piper

- 1/2 linguriță de condiment pentru friptură

- 1 lingură de pesmet uscat

- 1/4 ceașcă de brânză Cheddar cu conținut redus de grăsimi, mărunțită

 

2. Cod la cup... (cod-la-cuptor-cu-ciuperci-2.png)

 

Cod la cuptor cu ciuperci - Mod de preparare


Într-o tigaie mare, se sotează ciupercile, jalapeno și ceapa în 2 lingurițe de unt până se înmoaie. Așezați fileurile într-o tavă de copt pătrată neunsă. Se presară cu lămâie și piper, condimente pentru friptură și pesmet. Se acoperă cu amestecul de ciuperci. Împărțiți restul de unt și puneți-l pe fiecare fileu.

Se acoperă și se coace la 200° Celsius timp de 10-15 minute. Se descoperă, apoi se presară cu brânză. Coaceți încă 5-8 minute sau până când peștele se desface ușor cu o furculiță.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel