Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coaliția PSD-PNL e ruptă la Iași. Acuzații reciproce 
WhatsApp
Afectat de dosarele penale în care este anchetat de către procurorii DNA, președintele Consiliului Județean Iași nu mai are timp pentru administrație și târăște instituția într-o serie de scandaluri care pare că nu se vor mai termina niciodată, acuză social-democrații din Iași.

„Afectat de dosarele penale în care este anchetat de către procurorii DNA, președintele Consiliului Județean Iași nu mai are timp pentru administrație și târăște instituția într-o serie de scandaluri care pare că nu se vor mai termina niciodată. Lucrurile funcționează în voia sorții, fără nicio strategie clară, fără respectarea niciunui principiu adminstrativ. Toate acestea nu pot să reprezinte decât incompetență sau rea credință”, potrivit unui comunicat de presă.

Liderul PSD Iași, Marcel Popa îl acuză pe Costel Alexe că în zona administrativă „lucrurile nu funcționează aproape deloc”.

„Ceea ce anticipam acum ceva timp, iată că deja se conturează în ceea ce privește activitatea Consiliului Județean Iași. Instituția a fost târâtă de actualul președinte într-o serie de scandaluri atât politice, cât și administrative, care pare că nu se vor termina niciodată. Pe lângă multiplele dosare penale în care este acuzat de procurorii DNA de luare de mită, instigare la delapidare și abuz în serviciu, iată că nici în zona administrativă lucrurile nu funcționează aproape deloc.
Iată câteva exemple elocvente:

1. Pentru Axa Iași – Suceava există pericolul de a fi pierduți banii europeni alocați. Investiția se află într-o situație de risc major: unul dintre segmentele de pe raza județului Iași, porțiunea Belcești – Ceplenița – Scobinți – Lespezi, în lungime de aproximativ 40 de kilometri, încă nu are un constructor desemnat, la mai bine de 3 ani de la demararea proiectului. Este, de fapt, și cel mai mare tronson de pe raza județului nostru. Pe celelalte două tronsoane se înregistrează întârzieri în execuție și din această cauză, s-au prelungit termenele de finalizare. Mai mult ca sigur, constructorul nu se va încadra nici în acestea. Valoarea proiectului este de peste 100 milioane de euro fiind cel important proiect de investiţii iniţiat în cadrul Axei 6 a POR la nivel naţional.

2. Proiectul de construire a Institutului Inimii de la Miroslava pare din start sortit eșecului. Proiectul a fost evaluat la circa 330 milioane de euro, fără TVA și are toate șansele să rămână la stadiul de machetă și plașe. În cadrul PNRR poate fi asigurată o finanțare de 60%, urmând ca administrația județeană să completeze cu diferența de 150 milioane de euro. Ceea ce pare aproape imposibil, această sumă reprezentând întregul bugetul alocat dezvoltării pentru următorii doi ani de administrația județeană”, a declarat liderul PSD Iași, senatorul Maricel Popa.

Popa arată că a fost abandonat și proiectul Centrului de Excelență pentru Fotbal, derulat în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Iași.

„Acesta a fost considerat de majoritatea specialiștilor din fotbal drept cel mai reușit proiect demarat la Iași pentru dezvoltarea tinerelor talente din județ din ultimii 30 ani. Tot în ceea ce privește sportul, se pare că nici finanțările pe Legea 350, acolo unde este concurs de dosare, nu au scăpat de zona de suspiciune și scandal. Dintre proiectele depuse, doar cei care au sângele galben (Știința Miroslava, Politehnica Iași) au avut acces la fondurile publice. Ceilalți au fost bineînțeles respinși. Instituții subordonate ale Consiliului Județean Iași sunt învăluite de scndaluri între șefi și subordonați, cele mai bune exemple în acest sens fiind Direcția Județeană de Pază și Protecție și Școala Populară de Artă „Titel Popovici”. Din păcate, acesta este filmul pe care îl prezintă executivul Consiliului Județean ieșenilor. O scenetă de prost gust, plină de suspiciuni și fapte de corupție, fără realizări notabile. Ba mai mult, există riscul ca nici măcar proiectele începute de fosta administrație social-decmorată să nu fie duse la bun sfârșit”, a conchis Popa, conform Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel