Acest fapt a determinat o creştere a timpului de asteptare pentru acest tip de mijloace de transport, în mod special la PTF Nădlac II. De asemenea, în intervalul cuprins între 24.10.(ora 23.00) – 25.10.2020 (ora 23.00), autoritățile ungare își mențin, ca în fiecare sfârșit de săptămână, restricțiile care vizează traficul pentru vehiculele de transport marfă, fapt care preconizează noi creșteri ale valorilor de trafic în ceea ce privește această categorie de mijloace de transport, cu precădere pe sensul de ieșire din țară, începând cu după amiaza zilei de azi.
Precizăm că, în ultimele 24 de ore, cât au fost ridicate restricțiile, prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad şi Bihor, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru aproximativ 7.000 automarfare, dintre care aproximativ 4.000 numai pe sensul de ieşire din ţară, iar prin P.T.F. Nadlac II au fost aproximativ 3.000 de astfel de mijloace de transport.
Timpul alocat pentru efectuarea controlului unui automarfar, de polițiștii de frontieră români, se păstrează în media de 2-3 minute/camion. Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. La frontiera cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară.
Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control la automarfare, pe sensul de ieşire, astfel în P.T.F. Nădlac II au fost deschise cinci artere de control, iar în PTF Nădlac două artere de control pentru acest tip de mijloace de transport. Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane s-a desfăşurat în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare. Pentru evitarea timpilor de așteptare ridicați, care s-ar putea forma la ridicarea restricțiilor și reluarea traficului pentru autovehiculele de mare tonaj, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului şi folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru aceste mijloace de transport. Astfel, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, pentru ca formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate.
Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News