Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Clotilde Armand propune ca vila de 7 milioane euro care i se pregătește lui Iohannis să fie transformată în școală
WhatsApp
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, propune ca vila de 7 milioane euro care i s-ar pregăti lui Klaus Iohannis după ce va termina mandatul, să fie transformată într-o școală ultra-modernă.
sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a făcut o propunere conducerii RAAPPS și președintelui României: transformarea "palatului împăratului" din Aviatorilor Nr. 86 într-o școală ultra-modernă, subliniind necesitatea acută de școli noi în sectorul 1 al Bucureștiului.

Am o propunere pentru conducerea RAAPPS și pentru președintele României: haideți să transformăm "palatul împăratului" din Aviatorilor Nr. 86 într-o școală ultra modernă. Avem nevoie urgentă de școli noi în Sectorul 1. Asta ar însemna că proiectul #RomâniaEducată ar avea prioritate în fața #AlianteiCiuciu“, a afirmat Clotilde Armand în această seară.

Clotilde Armand: România Educată ar avea prioritate în fața Alianței Ciuciu

 

Această sugestie vine în contextul unei investigații realizate de Recorder, care arată că vila de pe Bulevardul Aviatorilor este în curs de renovare cu costuri de 7 milioane de euro, finanțată de RA-APPS.

Clădirea, aparținând Regiei Autonome a "Administrării Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS), se află în mijlocul unui șantier învăluit în mister, iar lucrările de renovare sunt estimate la suma impresionantă de 7 milioane de euro. Investigatorii de la Recorder au dezvăluit că această vilă, anterior sediu de partid, este acum transformată în reședință pentru o singură familie, cu toate că beneficiarul exact nu este încă cunoscut publicului.

Toate acestea ridică întrebări privind utilizarea fondurilor publice și beneficiarul final al lucrărilor costisitoare. Potrivit informațiilor furnizate de Recorder, există suspiciuni că beneficiarul renovării ar fi o persoană cu rang înalt în stat, dat fiind că doar foștii șefi de stat beneficiază de astfel de locuințe de protocol.

După finalizarea renovării, vila va fi transformată într-un luxos spațiu rezidențial, cu facilități impresionante, inclusiv panouri fotovoltaice pe acoperiș pentru reducerea costurilor de întreținere. Însă, în lumina acestei investigații, se ridică semne de întrebare privind transparența și justificarea cheltuielilor publice, în special către cine sunt direcționate aceste investiții majore.

Ciolacu: Astăzi nu vă pot răspunde dacă e pregătită pentru președinte sau nu

 

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va solicita secretarului general al Guvernului toate informațiile referitoare la cheltuielile și destinatarii vilei de pe Bulevardul Aviatorilor din București, deținută de RA-APPS, unde lucrările de renovare și amenajare sunt estimate la 7 milioane de euro, conform jurnaliștilor Recorder.

Ciolacu a declarat că nu este informat cu privire la suma exactă a cheltuielilor și că a aflat despre acest aspect din presă. El a menționat că RA-APPS are mai multe proprietăți, iar investițiile în acestea nu sunt neobișnuite, având în vedere că unele au fost preluate de la partide politice. Totuși, premierul a subliniat că nu poate confirma dacă vila este pregătită pentru a fi folosită de un demnitar sau nu.

Premierul a explicat că Secretariatul General al Guvernului are subordine RA-APPS și că aceasta va organiza o licitație pentru lucrările respective. El a menționat că va solicita detalii despre această situație și că trebuie să se afle care este realitatea în spatele investiției.

În plus, Ciolacu a amintit că legea prevede locuințe de stat pentru șefii de stat, însă acestea pot fi și închiriate. El a menționat un precedent în care o altă vilă a fost pregătită pentru fostul președinte Traian Băsescu și apoi închiriată unei ambasade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel