Un astfel de fel de mâncare sunt clătitele cu banane, unul dintre cele mai bogate fructe în potasiu.
Faptul că conține atât de mult potasiu, banana este un aliment util pentru combaterea retenției de apă. De asemenea, bananele sunt recomandate pentru crampe musculare și pot reduce arsurile la stomac și constipația.
Pizza la tigaie, cea mai tare rețetă - iese exact ca cea făcută la cuptor
Conținutul său de apă este de 65 grame, ceea ce îl face un aliment foarte digerabil. Deci, bananele sunt perfecte pentru a fi servite la micul dejun.
100 grame de făină integrală;
10 grame praf de copt;
o banană destul de moale;
100 ml lapte cu conținut scăzut de grăsimi;
1 praf de sare;
un buton de unt sau ulei,
1 praf de scorțișoara măcinată.
Curățăm și pasăm banana.Dizolvam drojdia în lapte și o adăugăm în amestecul de banană. Adăugam faină integrala, sarea și scorțișoara. Acum putem trece la gătit. Punem un buton de unt în tigaia încinsă.
Cu un polonic, luăm puțin din amestec și în punem în tigaie. Când se formează multe bule, înseamnă că clătita poate fi întoarsă. Clătitele trebuie prăjite aproximativ câte 4 minute pentru fiecare parte.
Continuăm așa până terminăm aluatul. Putem așeza clătitele fie una peste alta, fie formam un fel de sandvici. Umplutura va fi pe gustul fiecăruia. Putem adăuga fructe proaspete sau puțină ciocolată neagră topită deasupra. Cei mai îndrăzneți pot opta și pentru sirop de arțar.
Rețeta pe care ți-o propunem astăzi este săracă în calorii: un tort cu lapte pe care îl poți savura în orice moment al zilei, însoțit de o ceașcă de cafea sau ceai.
Desertul este potrivit și pentru cei care urmează o dietă strictă, pentru a pierde în greutate, deoarece are foarte puține calorii. Mai jos veți găsi toate instrucțiunile detaliate pentru prepararea tortului și lista de produse de care aveți nevoie pentru a-l realiza.
Ingredientele de care aveți nevoie:
250 de grame de făină,
1 linguriță de oțet alb,
180 ml lapte,
2 ouă,
1 linguriță de extract de vanilie,
75 grame de îndulcitor cu ștevia (sau alternativ 150 grame de zahăr normal),
1 linguriță de extract de vanilie,
70 ml ulei,
1 linguriță de praf de copt.
Într-un castron mic și bateți ouăle. Adaugați ștevia sau zahărul (în funcție de dorință), apoi extractul de vanilie. În acest moment, mixați totul folosind telul electric. Continuați până obțineți un amestec albicios și pufos. Acum adăugați uleiul, laptele și amestecați încet pentru a nu demonta compoziția.
Într-un alt vas cerneți făina și praful de copt, amestecați-le bine, apoi adăugați-le, treptat, în aluatul anterior. Continuați să amestecul bine ca să nu se formeze cocoloașe. După această operație, adăugați oțetul de vin alb și amestecați din nou pentru ca acesta să se absoarbă complet în amestec.
Salată de paste, rețeta perfectă de vară din Italia. Te va face să exclami "Mamma mia!"
Luați o formă și ungeți-o bine cu ulei. Turnați aluatul pe care tocmai l-ați pregătit. Porniți cuptorul la o temperatură de 180° C și puneți desertul pentru 35 de minute.
După ce tortul este copt, puneți-l pe un vas de servire și serviți-l pe la masă. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News