Clătitele de casă sunt o opțiune excelentă deoarece sunt folosite pentru a face cannelloni, pentru a face prăjituri sau pentru a le mânca simple sau cu puțină miere. Aflați cum să faceți clătite de casă în mai puțin timp decât credeți cu și bucurați-vă de un preparat simplu și delicios.
- 1 cană făină auto-crescătoare sau făină de patiserie
- 1 ou
- 1 strop de ulei de măsline
- ¾ cană de lapte (180 mililitri).
La dispoziția ta:
- 1 linguriță de unt
- 1 strop de miere.
A face rețeta de clătite este foarte simplu. Mai întâi, adună toate ingredientele. Dacă nu aveți făină auto-crescătoare, puteți folosi făină de grâu obișnuită și adăugați o linguriță de praf de dospit chimic (praf de copt).
Se pune făina într-un bol și se adaugă oul și laptele. Se amestecă bine până când aceste ingrediente sunt integrate și aproape că nu sunt cocoloașe.
Sfat: puteți folosi lapte integral sau semi-degresat, de vacă sau vegetal.
Clătite cu mere. Cea mai simplă rețetă, pe care o poate face și un copil. Rapidă, ușoară și sățioasă
Pentru a termina de făcut aluatul de clătite de casă, adăugați un strop de ulei și amestecați bine. Veți vedea că uleiul face să se dizolve cocoloașele de făină și să lase un aluat neted și omogen.
Sfat: dacă aluatul este prea gros mai puteți adăuga puțin lapte.
Pentru a face clătitele, încălziți o tigaie la foc mediu-mic cu puțin ulei sau unt. Când tigaia este încinsă, se adaugă o lingură din amestec și se lasă pe foc până încep să apară bule la suprafață, apoi se răstoarnă și se gătește pe cealaltă parte.
Pentru a servi rețeta super ușoară de clătite, adăugați puțin unt și miere și bucurați-vă. Dacă vreți să le mâncați cu ceva sărat, le puteți servi cu bacon și ouă prăjite sau un ou omletă cu șuncă.
Clătite tiramisu, rețeta care face senzație. Va cuceri orice mofturos!
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News