În Japonia, deserturile sunt de obicei foarte pufoase și, când am văzut combinația acestei tendințe cu micul dejun preferat (da, clătite), am fost foarte încântată, așa că, fără alte întrebări, să continuăm cu rețeta.
Ingrediente:
2 ouă
20 ml de lapte
32 g de făină grâu
2 g praf de copt
23 g zahăr
extract de vanilie
unt
Separați albușurile de gălbenușuri. Vom lucra mai întâi cu gălbenușurile, la care adăugăm 3 picături de extract de vanilie și laptele. Apoi, cu ajutorul unui mixer, amestecăm toate ingredientele până se omogenizează.
Acum adăugăm făina și praful de copt și continuăm să amestecăm. Nu uitați să cerneți înainte, astfel încât să nu se formeze bulgări.
Într-un alt recipient începem să batem albușurile, iar când încep să capete o culoare albicioasă, adăugăm zahărul, împărțindu-l în două porții.
Este timpul să combinați conținutul celor două castroane, acordați o atenție deosebită, deoarece acest pas este foarte important. Mai întâi turnăm 1/3 din albușurile peste aluatul de făină și amestecăm cu un mixer manual. Când amestecul este omogen, adăugați restul de 2/3 din albi și amestecați ușor, cu ajutorul unei spatule și cu mișcări de învăluire.
Ultimul pas este gătitul și trebuie făcut cu cea mai mică căldură posibilă. Punem puțin unt în tigaie, așteptăm să se topească și îl întindem pe toată suprafața. Turnăm aluatul în forme mici.
Lăsați să se gătească 5 minute, cu capacul pus. Apoi le întoarcem și continuăm să gătim încă 5 minute.
Ceea ce urmează este foarte important: când sunt gata, nu le îndepărtați imediat, deoarece șocul de temperatură cu mediul ar putea determina pierderea volumului; în schimb, lăsați-le să se răcească cu capacul pus pentru câteva minute. Avem deja pregătite clătitele noastre japoneze, trebuie doar să le servim, să le însoțim cu toppingurile noastre preferate și să le mâncăm.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News