Citește și Valentine's day, rețeta magică: Tort Oreo special. Veți cuceri cu acest preparat simplu și rapid
3 ouă
60 g zahăr
o lingură rom (15 ml)
unt pentru prăjit
zahar vanilat
Vezi și: Prăjitura Oreo - desertul delicios gata în doar 30 de minute
Albușurile se bat spumă tare, se adaugă zahărul tos și romul, apoi se bat până când se întăresc din nou.
Se pun gălbenușurile și spumă se bate ușor de 4 – 5 ori cu telul, că să se amestece bine.
Între timp, se încălzește o tigaie de clătite mai mică, goală, la foc mijlociu (dar nu direct pe flacăra).
Se pune în tigaie o linguriță cu vârf de unt netopit (25 g) care se va încălzi imediat. Tigaia, se învârte că să se ungă bine peste tot și în ea se toarnă jumătate din compoziție care apoi, se întinde repede uniform cu lama cuțitului și se lasă să se rumeneasca 1 – 2 minute.
După ce clătită s-a prins bine la bază, se trece cu lama cuțitului sub ea, de jur împrejur și se îndoaie în jumătate.
Secretul: nu se coace pe ambele părți, partea de deaspura rămâne mai moale, că o cremă la mijloc. Se lasă să alunece pe o farfurioară și se pudrează cu zahăr și vanilie.
Se servește imediat, altfel se va lasă.
Se coace și restul clatitelor la fel.
Compoziția se pregătește numai pentru 3 – 4 clătite o dată, căci se lasă albușul, fiind fără făină.
Rețetă preluată din „Cartea de bucate” scrisă de Silvia Jurcovan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News