Clătitele japoneze se fac diferit, însă nu este nimic complicat. Pot fi servite reci sau calde, cu ciocolată, nuci, miere, fructe sau orice vă place! Este o rețetă extrem de simplă care merită încercată!
Citește și Clătite argentiniene catifelate. Rețeta pe care nu trebuie să o ratezi
Ingrediente (pentru 2 persoane)
2 ouă
20 ml lapte
40 gr făină de grâu
20 de grame de zahăr
1 linguriță drojdie
un vârf de cuțit de sare
1 linguriță de unt
Opțional: aromă de vanilie, rom sau portocală
Încercă și această rețetă cu clătite: Tort cu banane și cafea, făcut la tigaie: Ieftin, pufos și delicios. Notează acum ingredientele
Primul lucru este să separi albușul de gălbenuș. Punem cele două gălbenușuri într-un castron și le amestecăm cu laptele. Dacă vrem să adăugăm clătitelor aromă de vanilie, rom, portocală sau orice altceva acum este timpul. Desigur, nu exagerați! Sunt suficiente 4 picături.
Următorul pas va fi încorporarea făinii și drojdiei în castron. Amestecăm totul bine câteva minute.
Albușurile sunt secretul rețetei: va trebui să le batem în alt castron câteva minute. Următorul lucru va fi să adăugăm zahărul încetul cu încetul, în timp ce continuăm să batem. Textura pe care o vom obține ar trebui să fie similară cu spuma pentru bezele.
Este timpul să încorporați cele două amestecuri. Uitați de mixer și amestecați-le manual. După cum veți observa, aluatul a devenit foarte pufos.
Într-o tigaie antiaderentă topim untul la foc mic și când începe să facă bule adăugăm aluatul nostru de clătite, în porții mici. Nu vă faceți griji dacă la început au o formă ciudată și strâmbă, imediat partea de jos este gata și când se vor întoarce se vor aplatiza.
Gata! Servim cu fructe proaspete, sirop de arțar, miere, lapte condensat, înghețată, smântână, nutella, orice vrei!
Aceasta este rețeta foarte simplă pentru clătite japoneze, un desert dulce și ușor de preparat, care va cuceri inima și stomacul întregii case!
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News