Clătite de post fără ouă, lapte și unt. Ciocolata neagră folosită le face irezistibile. INGREDIENTE
160 g făină
50 g zahăr
200 ml lapte vegetal
2 lingurițe de ulei
1 linguriță de praf de copt
3 pătrate de ciocolată neagră
căpșuni sau afine proaspete
Luați un castron și amestecați făina cu praful de copt și zahărul. Adăugați treptat laptele și uleiul și amestecați-le bine cu un tel pentru a nu rămâne bulgări în aluat.
Vedeți și: Tort din ciocolată neagră și cafea. Desertul perfect cu care nu vei da greș niciodată
După ce aluatul este gata, luați o tigaie antiaderentă, pe care ungeți cu puțin ulei. Când uleiul s-a încins, turnați o polonic din aluat.
Ați putea încerca și: Prăjitură de căpșuni fără coacere. Rețeta care promite un succes garantat
După aproximativ 2-3 minute de gătit, clătita se întoarce pe cealaltă parte. La final, topiți două sau trei bucățele de ciocolată neagră la bain-marie (sau la cuptorul cu microunde). Ungeți cu ciocolată 3-4 clătite, pe care apoi le așezați una peste alta, formând un tort. Mini tortul din clătite poate fi decorat cu căpșuni sau afine. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News