Clătite de post cu lapte vegetal. Răsfață-te cu un desert, recomandat de nutriționiști. Ingrediente
Citește și Tort de cafea, rețeta rafinată a Marthei Stewart. Un desert ideal pentru a trezi toate simțurile
300 de grame de făină,
600 ml de lapte vegetal sau apa minerală (sau amestec)
1 linguriță sare
1 lingură zahăr
esență de vanilie
esență de rom
coaja rasă de lămâie
coaja rasă de portocale
două linguri ulei
un praf de sare
Într-un castron se adaugă laptele vegetal sau apa minerală, sarea, zahărul, esența de vanilie, esența de rom, coaja rasă de lămâie, coaja rasă de portocale, două linguri ulei și praful de sare. Toate se amestecă bine.
Ar putea să vă placă și: Biscuiți cu banane fără unt și fără lapte. Rețetă ușoară și delicioasă, cu doar 55 de calorii
Adpugați apoi treptat făina având grija să nu se formeze cocoloașe. Aluatul obtinut trebuie să aibă aceeași consistență pe care o are și cel pentru clătitele clasice, cu ouă și lapte.
Cand aluatul este gata, o tigaie nonaderentă se pune pe foc. După ce s-a încis, adaugă câte puțin aluat și întinde-l bine. Când clptita începe să facă bule la suprafață, se întoarce pe partea cealalta.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Clătite de post cu lapte vegetal. Răsfață-te cu un desert, recomandat de nutriționiști, cu siguranță o să-ți placă și cea de Tort cu iaurt, fără făină și fără unt. Rețeta unui desert care se topește în gură și are 140 de calorii
Clătitele se servesc cu gem, dulceață, miere sau banane. Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News