Clătite de post cu fulgi de ovăz, nuci și sirop de arțar. Rețeta pas cu pas a desertului care nu îngrașă. Ingrediente
140 g de fulgi de ovăz
50 g de nuci pecan
1 linguriță de scorțișoară
50 g de nuci românești
1 vârf de cuțit de sare
4 linguri de sirop de arțar
2 linguri de unt de cocos
250 ml de lapte vegetal (de migdale, soia sau ovăz)
10 g de fulgi de cocos
Ar putea să vă placă și: Brioșe cu banane și ciocolată. Un desert ușor, fără unt, zahăr și făină. Are doar 90 de calorii
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, fulgii de ovăz se transformă în făină. Într-un bol se pune făină obținută din fulgii de ovăz, laptele vegetal, scoțișoara și sarea.
Ați putea încerca si: Colomba cu scorțișoară și migdale. Rețeta cozonacului tradițional italian de Paște. Trucul cofetarilor pentru un aluat pufos și aromat
Amestecă toate ingedientele bine, până obții o pastă omogenă. Coace clătitele pe rând, într-o tigaie antiaderentă, unsă cu untul de cocos.
Vedeți și: Clătite de post cu lapte vegetal. Răsfață-te cu un desert recomandat de nutriționiști
Clătitele se servesc cu nuci tocate, fulgi de cocos, sirop de arșar și un praf de scorțișoară. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News