Clătitele cu piure de cartofi sunt destul de consistente, așa că cea mai bună combinație este să fie consumate cu cremă de iaurt, sos tzatziki sau cremă de brânză light. Oricum ar fi, sunt o variantă excelentă de mic dejun sățios sau gustare foarte hrănitoare.
Ingrediente:
3 căni piure de cartofi
2/3 cană brânză sau cașcaval ras
1 ceapă mică
1 ou
3 linguri făină
pătrunjel verde
1 morcov
sare și piper
ulei.
Bonus: vezi aici Trucuri pentru un piure de cartofi perfect
Într-un castron se pune piureul de cartofi, ceapa tăiată mărunt, morcovul dat pe răzătoare, oul, făina, sarea și piperul, pătrunjelul tocat, și alte condimente după gust și amestecă foarte bine.
Din compoziția obținută se formează biluțe pe care apoi le presezi cu palmă pentru a deveni plate și a căpăta formă unor clătite.
Pe o farfurie întinsă se presară puțină făină și înainte de a pune clătitele în tigaie se trec mai întâi prin făină, pe ambele părți.
Clătitele cu piure de cartofi se prăjesc la foc mediu până când devin aurii.
Clătitele cu piure de cartofi sunt delicioase cu iaurt, brânză slabă sau cu smântână.
Dacă ți-a plăcut rețeta de clătite cu piure de cartofi, sigur își va plăcea și rețeta de Turte din cartofi, pe placul tuturor. Cel mai bun mic dejun rapid pentru toată familii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News