Clătitele cu ceapă sunt o opțiune perfectă pentru un mic dejun copios. Aceste clătite cu ceapă sunt subțiri și conțin puțin ulei. Pot fi servite la micul dejun sau la prânz, deoarece vor fi pe întregii familii.
Ingrediente pentru 9 porții:
ouă - 2 bucăți,
ceapă uscată - 1 bucată,
făină de grâu - 100 grame,
lapte - 200 ml,
apă clocotită - 50 ml,
zahăr - 1/2 lingură,
sare - după gust,
ulei de floarea soarelui - 30 ml,
ceapă verde - 10 grame.
Ceapa curățată de coajă se taie și se pune în bolul unui blender. Adaugă și ceapa verde spălată și mixează-le. Apoi pune, în paharul blenderului, ouăle, laptele, zahărul și sarea. Bate totul la viteza medie, timp de 30-40 de secunde.
Paste cu usturoi, ulei și chilli. Ingredientul secret, adăugat de bucătarii din restaurante
Se toarnă amestecul obținut într-un bol adânc, se adaugă uleiul, apa clocotită, făina și se amestecă totul cu un tel.
Încinge bine o tigaie și unge-o cu ulei. Se toarnă aluatul cu un polonic și clătitele se prăjesc, timp de 20-30 de secunde, pe fiecare parte.
Servește clătitele cu ceapă cu smântână sau cu sosul preferat. Poftă bună!
-------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News