De obicei, aceste clătite se prepară în toată America Latină, dar le găsești mai frecvent în bucătăriile argentiniene, chiliene, uruguayane și paraguayane pentru a le consuma ca desert, dar și într-un format sărat.
Pentru aluatul de clătite argentiniene aveți nevoie de:
Citește și Clătite japoneze foarte pufoase, ușor de preparat. Rețeta extrem de simplă care merită încercată!
250 ml de lapte;
135 g făină de grâu;
2 ouă M.
Pentru a le face în tigaie aveți nevoie de unt sau 50 ml de ulei de măsline extravirgin.
Le puteți umple cu miere de albine sau dulce de leche.
Așezați făina într-un castron și adăugați oul și laptele. Asigurați-vă că amestecați bine ingredientele până când aproape nu există bulgări. Odată ce ai aluatul gata, lasă amestecul să se odihnească în frigider timp de aproximativ o jumătate de oră, astfel încât făina să se hidrateze.
Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mic, cu puțin ulei sau unt. Când este fierbinte, adăugați o lingură din amestec și așteptați ca aluatul să se prindă bine.Când suprafața clătitelor începe să arate ușor coagulată, o întoarcem cu ajutorul unei spatule.
Facem încet clătită cu clătită cu răbdare, ungând din când în când fundul tigăii pentru a da aromă și a le împiedica să se lipească de suprafață.
Trebuie să aveți grijă ca tigaia să nu se încălzească prea mult și nu trebuie să încercați să le desprindeți, deoarece se vor desprinde singure.
Puteți acum să le umpleți cu dulce de leche, preferatul argentinian. Este un produs minunat derivat din laptele de vacă.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News