Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciuperci murate, rețeta clasică a bunicii, testată în timp: Am aflat secretul murăturilor care rămân tari peste iarnă
WhatsApp
Rețeta clasică pentru ciuperci murate, testată în timp, a bunicii: Ciupercile culese manual în pădurea preferată reprezintă cea mai bună rețetă pentru ciupercile murate de casă. Dar trebuie să fiți foarte atenți când puneți ciupercile la conservă: trebuie să fie foarte sterile.
Ciuperci murate, rețeta clasică a bunicii, testată în timp: Am aflat secretul murăturilor care rămân tari peste iarnă

Rețeta clasică pentru ciuperci murate, testată  în timp. Pentru prepararea conservelor de ciuperci, alegeți ciuperci tinere, ferme, necoapte, cum ar fi ciupercile porcini, mokhoviki, păstăile de lăptișor de matcă, ciupercile boletus, boletus galben, chanterelles și ciupercile plantain.

Pregătirea ciupercilor pentru murat

 

Sortați ciupercile proaspete după mărime, îndepărtați viermii, ciupercile prea coapte, stricate sau rupte și curățați-le de frunze, nisip și pământ. Tăiați rădăcinile ciupercilor sortate și tăiați zonele deteriorate. Pentru ciupercile mai mari, se separă capetele și tulpinile. Tulpinile pot fi tăiate în felii nu prea groase transversal și sigilate separat. Păstrați ciupercile mai mici în întregime. Mituri și adevăruri despre ciuperci.

Ciupercile de unt feliate, boletus, păstăile de lapte cu șofran, ciupercile de lapte, ciupercile de lapte și unele altele se întunecă prea repede în aer și trebuie prelucrate cât mai repede posibil. După ce se taie în felii, se pot înmuia ciupercile în apă rece și se adaugă sare de masă.

Clătiți bine ciupercile prelucrate în mai multe ape, lăsându-le într-un castron cu apă rece pentru o perioadă de timp. Asigurați-vă că nu rămâne pământ sau nisip în ciuperci. Asigurați-vă că sterilizați borcanele de conserve și capacele acestora.

Dacă îți place  rețeta de ciuerci murate, s-ar putea să îți placă și rețeta de Ciorbă falsă de burtă, de post: Rețeta rapidă a preparatului-minune 


Ciuperci porcini murate, rețeta clasică a bunicii

 

  • 1,5 l de  apă
  • 1 l oțet de vin alb
  • 5-6 cepe verzi
  • 3 linguri de sare
  • 3 linguri de zahăr
  • 2-3 muguri de cuișoare
  • 5 frunze de dafin
  • 10 piper negru.


Metoda de gătit

 

Curățați și clătiți ciupercile porcini alese, tăiați-le felii, puneți-le într-o cratiță, turnați apă peste ele.

Puneți vasul cu ciupercile pe foc. Se fierbe timp de 40 de minute, îndepărtând constant spuma (orice ciuperci trebuie să fiarbă timp de cel puțin 20 de minute după fierbere).

Clătiți ciupercile într-o strecurătoare, păstrând apa în care au fiert. Se face o marinată din 1,5 l de bulion de ciuperci, adăugând sare, zahăr, condimente și ceapă tocată. Aduceți marinada la fierbere.

Se pun ciupercile fierte în marinada clocotită și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 5 minute. Se aduce la fierbere împreună cu oțetul. Întindeți ciupercile în borcanele sterilizate pregătite, turnați marinata fierbinte peste ele și închideți-le ermetic.

Lăsați borcanele să se răcească la temperatura camerei, apoi depozitați-le într-un loc răcoros.


Sfaturi, trucuri și secrete:

  • Folosiți marinata rămasă pentru o nouă serie de ciuperci fierte.
  • Congelează bulionul rămas de la ciupercile porcini - acestea constituie o bază excelentă pentru supe de ciuperci.
  • Dacă fierbeți ciuperci amestecate și bulionul devine închis la culoare, faceți marinada cu apă plată în loc de bulion.
  • Unele gospodine sfătuiesc să depoziteze ciupercile conservate în frigider pentru a fi sigure. Dacă este prima dată când puneți ciupercile la murat și nu sunteți prea sigur că ați făcut totul bine, asigurați-vă că ați pus borcanele cu ciuperci la frigider. Nu mâncați niciodată acasă ciuperci la conservă dacă capacul este umflat sau dacă există mucegai pe suprafața ciupercilor!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel