Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciucă s-a întâlnit cu muncitorii români dintr-un abator din Barcelona și le-a spus că visul lor se va împlini
WhatsApp
Nicolae Ciucă s-a întânit cu angajații români ai unui abator din Spania.   
Nicolae Ciucă și muncitorii români din abatorul din Spania (Foto: Nicolae Ciucă/FB)

Problema imposibilităţii deţinerii cetăţeniei române în paralel cu cea spaniolă a fost discutată vineri de preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL, cu românii din zona Barcelonei, acesta asigurându-i că din acest an nu vor mai fi nevoiţi să renunţe la cetăţenia română când o solicită pe cea spaniolă.

''Am întâlnit astăzi români extraordinari, care locuiesc şi muncesc în zona Barcelonei. Am vizitat un abator al Carniques Celra, care are jumătate dintre angajaţi de origine română. De altfel, compania este cel mai mare angajator de cetăţeni români din regiunea Cataloniei. Cei cu care am discutat mi-au spus că, în această fabrică modernă, au condiţii bune de muncă şi venituri care le permit să trimită bani acasă. Sunt mândri de calitatea muncii lor şi de faptul că produsele pe care le fac aici sunt apreciate pe toate continentele'', a scris Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Acesta a discutat şi despre problema obţinerii cetăţeniei spaniole de către românii stabiliţi în această ţară.

''Am discutat, totodată, problema imposibilităţii deţinerii cetăţeniei române în paralel cu cea spaniolă şi i-am asigurat că acest proces - pe care l-am iniţiat anul trecut cu Guvernul de la Madrid - se va finaliza în acest an. Nu au fost tratative uşoare, Spania având asemenea acorduri doar cu vecinii săi Portugalia şi Franţa. Mă bucur nespus că, din acest an, nu vor mai fi nevoiţi să renunţe la cetăţenia română când o solicită pe cea spaniolă. Pentru cei peste un milion de români din Spania, acesta va fi un vis împlinit'', a mai spus Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi secretarul general al partidului, Lucian Bode, efectuează o vizită în Spania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel