Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciucă: România oferă 208 milioane lei pentru refugiații ucraineni
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat sâmbătă că România a cheltuit până acum de la începutul conflictului din Ucraina aproximativ 51 de milioane de lei. El spune că banii vor fi decontați de la Bruxelles.
Ciucă: România oferă 208 milioane lei pentru refugiații ucraineni

„Un alt subiect a fost acela de a identifica totalul cheltuielilor pe care țara noastră le-a făcut până în acest moment de la începutul conflictului din Ucraina. Am reușit să discut cu toate instituțiile implicate și suma totală este de aproximativ 51 de milioane de lei și am discutat cu toate ministerele astfel încât săptămâna viitoare să putem să înaintăm documentele la Bruxelles pentru începerea decontărilor”, a declarat Nicolae Ciucă la finalul ședinței de Guvern de sâmbătă.

Șeful Executivului a anunțat că în cadrul ședinței au fost aprobate sumele care vor fi decontate pentru cazarea refugiaților.

„Am stabilit ca pentru cei care vor fi cazați în spațiile asigurate de instituțiile statului costul să fie de 50 de lei per persoană, pentru cei care vor fi cazați în alte spații decât cele puse la dispoziție de autoritățile statului costul sa fie de 100 de lei/persoană”, a spus premierul.

Conform acestuia, suma estimată la nivelul Guvernului și care va fi pusă la dispoziție din fondul de rezervă, în prima fază, este de aproximativ 208 milioane de lei.

 

Ciucă: Hubul umanitar pentru ucraineni va fi organizat la Suceava

 

„Modul în care ne coordonăm activitățile cu Moldova, pentru crearea unui culoar verde pentru tranzitul ucrainenilor, punând la dispoziție mijloace de transport și amplificând mijloace și personal necesar.

Aseară am abilitat prin CNSU ca DSU să înceapă de îndată pregătirile pentru un hub umanitar în România. Va fi organizat la Suceava. Pentru acest demers am discutat cu domnul președintele Klaus Iohannis, cu doamna Ursula von der Leyen și cu doamna comisar european pentru Afaceri Interne.

Am observat o mobilizare și solidaritate exemplare, doresc să le mulțumesc tuturor pentru modul în care au înțeles să își facă datoria față de cetățenii îngroziți și năpăstuiți de consecințele războiului generat de invazia armatei ruse în Ucraina (…)”, a mai adăugat premierul Nicolae Ciucă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel