Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciucă: "PSD și PNL candidează pe liste comune la europarlamentare, iar la alegerile locale vor fi candidați separați"
WhatsApp
PSD și PNL au decis ca la alegerile locale fiecare partid să aibă candidat propriu și doar la europarlamentare să fie liste comune.
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu (Foto: Agerpres)

"Decizia coaliției este de a comasa cele două runde de alegeri. Această decizie a urmat unui proces prin care fiecare dintre noi am consultat BPN-uile partidelor, ne-am reunit în coaliție și vă prezentăm decizia finală. Decizia prevede ca la nivel de alegeri locale fiecare partid să candideze prin candidați proprii, iar la europarlamentare pe liste comune.

Decizia ține cont de interesul românilor și de contextul de securitate. În felul acesta, cred că este absolut necesar ca în anumite momente, partidele politice să dea dovadă de un minim sacrificiu de orgoliu pentru ceea ce înseamnă stabilitatea țării. Am avut în vedere tot ce s-a întâmplat de când această coaliție și-a asumat guvernarea. 

În această chestiune nu ne putem permite tot ceea ce ține de stabilitatea țării pentru micile orgolii politice care să fractureze tot ce înseamnă obiective în fața românilor. În acest sens PNL a agreat această formulă de comasare," a spus Nicolae Ciucă.

Ciolacu a spus că în luna septembrie vor fi alegerile prezidențiale. 

"Știm cu toții istoria acestei coaliții de guvernare. N-am nici o reținere de a ne angaja în acest proiect politic. Ne-am asumat o decizie politică. O putere politică trebuie să facă politici publice pentru cetățeni, să facă mai puține calcule electorale. Aceasta este marea diferență a fi om politic și a fi om de stat. Am dovedit și noi, prin PSD și colegii prin PNL, că putem să luăm decizii dificile. A fost criză energetică, pandemică, am fost în prag de criză socială, au fost provocările din PNRR. De fapt, vorbim de dezvoltarea României. Este evident că doar cele două mari partide se pot uni ca să facă față unui val extremist. Nici unul din cele două partide nu se pot angaja singure într-o astfel de luptă," a spus și Ciolacu. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel