Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciucă, mesaj despre o posibilă colaborare cu Elena Lasconi și USR 
WhatsApp
Nicolae Ciucă a vorbit despre o posibilă colaborare cu Elena Lasconi. 
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că a lăsat deschisă posibilitatea dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede că mai există șanse ca ceva să se schimbe.

"Este o poză la un moment dat, aşa s-a întâmplat de fiecare dată. Am discutat cu doamna Elena Lasconi, am lăsat în continuare cale deschisă dialogului. Până în momentul de faţă nu am primit niciun semnal, nici nu cred că se mai poate întâmpla ceva, pentru că am văzut deja de cu mult timp în urmă afişele de candidat la alegerile prezidenţiale. Ca atare, dacă nu reuşim să punem laolaltă efortul comun pentru un proiect comun... De fiecare dată situaţia este volatilă şi, sigur, în politică aproape orice se poate întâmpla", a afirmat Ciucă, miercuri, la TVR Info.

Întrebat dacă Elena Lasconi i-a propus o colaborare, Ciucă a explicat că nu s-au finalizat scenariile și a adăugat că cei care se ocupă de "igienizare" sunt cetățenii, referindu-se la o declarație a președintelui USR despre "igienizarea" PNL.

"Nu am reuşit să finalizăm scenariile. Am discutat, după aceea au fost acele recomandări şi public nu se cade aşa ceva. Când vine vorba de igienizare, nu cred că între partide se poate realiza igienizarea. Cei care realizează igienizarea sunt cetăţenii atunci când merg la vot", a explicat liderul PNL.

Ciucă se vede în finala prezidențială contra lui Marcel Ciolacu

 

Întrebat cine crede că va fi în finala prezidențială, liderul PNL a răspuns: "Ciucă - Ciolacu".

"Este o chestiune care se poate explica uşor, nu că vorbim noi în seara asta şi că vreau eu chestiunea aceasta. Turul 1 a alegerilor, demonstrat de-a lungul timpului, a fost de fiecare dată materializat, concretizat ca rezultat prin capacitatea de organizare şi mobilizare a partidelor. Avem 1.146 de primari, 12 preşedinţi de consilii judeţene, 11.500 de consilieri locali, 350 de consilieri judeţeni. Avem o armată şi avem un activ al partidului. Eu cred foarte mult în membrii Partidului Naţional Liberal, în primarii noştri, în consilieri, în deputaţi şi senatori. Suntem un partid de dreapta, cel mai mare partid de dreapta, nu un partid, cel mai mare partid de centru-dreapta care are toate instrumentele şi toată forţa necesară să poată să-şi ducă în turul doi candidat", a subliniat Ciucă.

În legătură cu relația sa cu premierul Marcel Ciolacu, Ciucă a afirmat că nu este un om conflictual și nu a fost niciodată. "Ca militar poate mai bine ca oricine preţuiesc pacea şi relaţiile neconflictuale. Relaţia cu Marcel Ciolacu a fost dintotdeauna şi va rămâne una oarecum instituţională, între doi oameni normali, doi lideri de partid", a adăugat liderul liberal.

În ceea ce privește atacurile de la congresul PSD, Ciucă a spus că "acum nici ei nu şi le explică, pentru că n-au nici un fel de argument".

"Eu mă aşteptam ca la acel congres să vedem elementele de detaliu ale unui program, să vedem soluţii, nu atacuri la PNL. Iacătă din nou o temere legată de faptul că adevăratul competitor în alegerile de la sfârşitul anului pentru Partidul Social Democrat este Partidul Naţional Liberal - este cel mai bun exemplu şi asta au arătat prin acele atacuri", a concluzionat Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel