Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciucă: Guvernul renunță la ideea coborârii plafonului de impozitare pentru microîntreprinderi
WhatsApp
Guvernul nu va aproba reducerea plafonului de aplicare a sistemului de impozitare a veniturilor microîntreprinderilor, de la 1.000.000 euro la 500.000 euro, a anunțat în deschiderea ședinței de Guvern premierul Nicolae Ciucă.

Guvernul nu va aproba iniţiativa prin care să se coboare, de la 1 ianuarie 2022, plafonul de încadrare a microîntreprinderilor de la un milion de euro la 500.000 de euro, ci va respecta prevederile Codului fiscal, a anunţat, vineri, prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Guvernul discută în ședința de vineri OUG privind principalele măsuri bugetare și proiectul de lege privind plafoanele de cheltuieli.

"Pentru că am văzut o serie de dezbateri pe tema coborârii, începând cu 1 ianuarie 2022, a plafonului de încadrare, ca microîntreprindere, de la un milion de euro la 500.000 de euro, aş dori să clarific acest lucru. Guvernul nu va aproba o astfel de iniţiativă, antreprenorii români au nevoie de mediu predictibil şi prietenos pentru a-şi dezvolta şi consolida afacerile cinstit şi nu trebuie taxaţi suplimentar. Am discutat şi analizat. Vom respecta prevederile Codului fiscal", a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că antreprenorii au nevoie de un mediu predictibil și prietenos pentru a-și dezvolta afacerile și nu trebuiesc taxați suplimentar.

Guvernul discută joi și Stategia națională anticorupție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel