Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciucă, despre viitoarele alegeri: Vom sta pe picioarele noastre, nu ne vom baza pe alţii 
WhatsApp
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, sâmbătă, că partidul pe care îl conduce va sta, la viitoarele alegeri, pe picioarele sale, nu se va baza pe alţii, nici pe partenerii de guvernare.
Ciucă, despre viitoarele alegeri - Vom sta pe picioarele noastre, nu ne vom baza pe alţii

"În prezent, Partidul Naţional Liberal are de înfruntat trei mari provocări. Prima provocare ţine de gestionarea crizei şi schimbările unui mediu internaţional marcat de incertitudine. PNL a înţeles să-şi asume în acest context internaţional complicat un comportament (...) responsabil, în interesul românilor şi al României. A doua mare provocare ţine de felul în care vedem noi viitorul şi soluţiile pentru acest viitor. PNL are datoria să definească pe termen mediu şi lung modul în care trebuie să arate România, să identifice restanţele economice, politice şi instituţionale la peste 30 de ani de la Revoluţie, respectiv ce obiective ne propunem pentru a le depăşi", a scris Ciucă pe Facebook.

Acesta s-a referit şi la a treia provocare, arătând că aceasta îi priveşte pe membrii PNL. 
"A treia provocare ne priveşte pe noi înşine. Ca să schimbăm societatea trebuie să ne schimbăm pe noi, ca partid şi ca mod de funcţionare. Avem nevoie de acest proces de reflecţie şi introspecţie pentru a vedea dacă putem oferi un model de practici politice sau, dimpotrivă, oferim contra-modele de conduită. La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alţii, nici pe partenerii de guvernare. Succesul depinde numai de noi, în sensul că trebuie să înţelegem ce avem de făcut, să ne adaptăm la schimbare din mers, să venim cu idei noi, inclusiv să schimbăm partidul din interior. Prin prezenţa noastră la guvernare, prin acţiunile pe care le susţinem, noi ne adresăm societăţii româneşti în ansamblu. Vă invit să priviţi cu optimism spre viitor. 'Prin noi înşine' este un crez mai valabil ca oricând", a mai scris acesta.

 

Premierul Ciucă contrazice Comisia Europeană: Pensiile militare nu sunt pensii speciale

 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri, la Baia Mare, că reprezentanţii Guvernului vor face în continuare demersuri la Comisia Europeană pentru a susţine ideea că pensiile militare intră la categoria celor de serviciu şi că nu sunt pensii speciale. 

Şeful Guvernului a reamintit, în acest context, faptul că Banca Mondială susţine la rândul ei acest aspect, în condiţiile în care aceste pensii sunt calculate pe bază de contributivitate.

"În ceea ce priveşte pensiile militare, am discutat şi acest aspect, inclusiv cu reprezentanţii Comisiei (Europene), care au fost într-o vizită tehnică la Bucureşti (...) Am discutat pe marginea raportului pe care l-a prezentat Banca Mondială, în cuprinsul căruia este scris foarte clar că pensiile militare nu intră la capitolul pensii speciale, ci intră la capitolul pensii de serviciu. Pensiile militare au fost modificate prin lege şi sunt pe bază de contributivitate, iar la nivelul nostru continuăm să susţinem reforma sistemului de pensii pe bază de contributivitate şi continuăm ca în demersurile pe care le vom face în continuare cu Comisia Europenă să ajungem foarte clar la înţelegere în conformitate cu principiile pe care le respectă şi celelalte state din Uniunea Europeană vis-a-vis de pensiile militare, conform cărora nu sunt pensii speciale, ci sunt pensii de serviciu", a declarat Nicolae Ciucă, aflat într-o vizită în judeţul Maramureş.

Precizările premierului Ciucă vin în contextul în care surse din Executivul comunitar au indicat, vineri, că "un jalon special, care are ca termen limită sfârşitul acestui an, este legat de revizuirea pensiilor speciale, care includ şi pensiile militare". Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel