Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciucă avertizează PSD să nu depășească linia roșie 
WhatsApp
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, la Sinaia, că în viitoarea competiţie electorală, partenerii de guvernare social-democraţi ar trebui să îşi menţină abordarea bunului simţ, fără a fi depăşite linii roşii.
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

"Sper - cel puţin noi aşa ne-am angajat - ca în anul viitor să continuăm să muncim responsabil pentru îndeplinirea obiectivelor guvernamentale şi, în acelaşi timp, să ne elaborăm propria strategie pentru tot ceea ce înseamnă competiţia politică. Cred că suntem într-o situaţie în care şi această competiţie trebuie să-şi menţină abordarea bunului simţ, fără a depăşi acele linii roşii care, odată depăşite, resping orice posibilitate de a sta aşezat şi a gândi o formulă, un construct politic pentru guvernarea ţării. Guvernarea este cu propriile sale specificităţi. Angajamentul şi lupta politică, competiţia politică au rostul lor. În anul 2024 trebuie să vedem toate aceste activităţi desfăşurându-se atât la nivel local, cât şi la nivel central, motiv pentru care este nevoie de toţi cei care suntem aici să putem să ne setăm liniile de angajament în competiţia politică pentru a putea să asigurăm stabilitatea şi echilibrul ţării şi după 2024", a spus Ciucă.

Ce a intrat PNL la guvernare cu PSD?



Întrebat dacă alăturarea faţă de PSD a dăunat imaginii PNL, liderul liberalilor a arătat că cetăţenii au înţeles "foarte bine" argumentele pentru care PNL a intrat la guvernare alături de PSD.

"Nu este vorba de a dăuna imaginii Partidului Naţional Liberal. Chestiunea este că, din aceste sondaje, cum am spus, cetăţenii din România, cei care au o opţiune pentru PNL şi pentru politica de centru-dreapta au înţeles foarte bine argumentele pentru care am intrat la guvernare alături de PSD, au înţeles foarte bine contextul internaţional şi nevoia de stabilitate politică. Şi în acest context, după aproximativ doi ani de guvernare, probabil că au înţeles foarte bine care este menirea şi care este rolul formaţiunii politice de centru-dreapta într-un guvern de coaliţie cu centru-stânga. Îşi doresc foarte mult, cum spuneam, să continuăm pe această linie, vor să mergem şi să ne apărăm propria identitate în competiţia politică, dar să ştiţi că există, aşa cum spuneam, din sondaje, un procent ridicat care, după alegeri, pot să accepte o coaliţie de guvernare cu PSD la finele anului 2024", a mai declarat Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel