Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciucă anunță un nou pas în procesul privind aderarea României la Schengen: Este o asumare a noastră
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat în ședința de Guvern de miercuri că Executivul urmează să adopte un proiect de lege care „se aliniază la toate demersurile și asteptările noastre legate de procesul tehnic de accedere la spațiul Schengen”.

Actuala legislație din România nu mai corespunde noului context european al schimbului de date între statele membre prin Sistemul de informații Schengen, iar Sistemul Informatic Național de Semnalări necesită îmbunătățiri, se arată într-un proiect de lege aflat miercuri pe masa Guvernului.

Ciucă anunță un nou pas în procesul privind aderarea României la Schengen: Este o asumare a noastră

 

„În agenda de astăzi a şedinţei de guvern consider că este important să subliniem un punct care practic se aliniază la toate demersurile şi aşteptările noastre legate de procesul tehnic de accedere la Spaţiul Schengen. Astfel vom aproba un proiect de lege care vizează îndeplinirea standardelor tehnice ale acquis-ului Schengen. Este vorba despre proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului informatic naţional de semnalări. În felul acesta, structurile din România vor reuşi să se alinieze şi să se angreneze mai uşor la prevederile cuprinse în cele trei regulamente ale sistemului de informaţii Schengen şi este vorba de regulamentele referitoare la returnare, frontiere şi cooperare.

Practic, prin acest act normativ, care va fi transmis după aprobare la parlament pentru dezbatere şi aprobare, vom asigura schimbul de date între statele membre prin sistemul de informaţii Schengen. Este o asumare a noastră, astfel încât, alături de celălalte demersuri care s-au întreprins până acum, iar demersurile au fost foarte bune, am putut să constatăm acest rezultat şi în urma evaluării pe care comisia a efectuat-o în România între 10 şi 12 octombrie şi doresc să folosesc acest prilej pentru a mulţumi tuturor celor care au contribuit la implementarea tuturor specificaţiilor, cerinţelor, standardelor tehnice la nivelul României aşa cum sunt în celelalte ţări din Spaţiul Schengen.

Este cât se poate de evident că o contribuţie majoră au avut-o cei de la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Transporturilor, Ministerul Afacerilor Externe şi sunt convins că au fost şi alte instituţii care au contribuit. Încă o dată, le mulţumesc şi le doresc succes în continuare, pentru că, aşa cum am repetat de mai multe ori, nu aici se finalizează implementarea acestor norme tehnice, ele sunt într-o dinamică ce va continua şi după ce vom fi fost admişi în Spaţiul Schengen şi de aici încolo este clar că trebuie să asigurăm atenţia cuvenită întregului proces“, a afirmat Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel