Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cîțu: Îmi asum rolul de băiat rău. Poate îi supăr pe Nicolae Ciucă și Virgil Popescu, nu mă interesează
WhatsApp
Florin Cîțu, președintele PNL, a afirmat miercuri, la DCNews, în cadrul unui interviu, că își asumă rolul de „băiat rău” când vine vorba de bani publici.

„Eu sunt cel care de fiecare dată atrage atenția că orice măsură care implică bani publici trebuie să vină cu condiționalități. Eu îmi asum acest rol de băiat rău când vine vorba de bani publici, chiar mi-l asum și poate supăr. Poate îl supăr pe ministrul Energiei și pe premier, nu mă interesează. E vorba de bani publici! Nu poți să dai bani gratuit tuturor. Ei vor cere și vor cere mai mult.

Trebuie să pui condiții și de aceea când am găsit măsurile, în 2020 și 2021, pentru companii, România nu a mers pe granturi, România a mers pe garanții. Așa ne asiguram că cei care doresc să ia un împrumut au un plan de a da banii înapoi și atunci știu sigur că vor rămâne în picioare în perioada următoare”, a spus Florin Cîțu, președintele PNL, miercuri, în cadrul interviului acordat DCNews.

Florin Cîțu: Îmi asum rolul de băiat rău

 

„Pe mine mă interesează ca aceste resurse de la buget să se ducă în zonele în care oamenii știu ce fac, vor să rămână, nu în acele zone unde oamenii iau banii, închid firma și pleacă acasă cu banii. De aceea trebuie să fim foarte atenți!”, a subliniat Florin Cîțu.

G Ad:

Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat marţi seara că va propune ca reforma în administraţia publică să însemne nu doar flexibilizarea posturilor, ci şi posibilitatea ca fiecare guvernare să îşi aducă propria echipă cu care să lucreze, spunând că este "complicat" să faci performanţă cu garnitura rămasă din fosta guvernare.

"Eu cred că e foarte important ca, în administraţie, să putem să flexibilizăm lucrurile. De exemplu, dacă vine o guvernare liberală, să poată să vină cu garnitura liberală în administraţie. Dacă vine o guvernare social-democrată, să îşi aducă garnitura. Pentru că de foarte multe ori avem o guvernare liberală care trebuie să lucreze cu garnitura social-democrată şi lucrurile nu ies bine. Este ceva pozitiv, pentru că eu vă spun: o guvernare liberală, cu echipa social-democrată, nu prea poate să facă performanţă, este complicat, este greu. (...) Eu cred că este important şi voi pune în discuţie în această reformă a administraţiei publice şi acest lucru", a spus Cîţu într-o emisiune la TVR1.

Preşedintele PNL îşi doreşte ca reforma în administraţie să însemne şi că nu vor mai exista directori fixaţi pe posturi timp de decenii, dar şi că angajaţii vor avea posibilitatea de avansare în carieră.

"Vreau mai multă flexibilizare în ceea ce priveşte angajaţii din sectorul public, în sensul de a putea să nu mai auzim discuţii de genul că cineva este director general de 25 de ani şi nu poţi să îl mişti de pe post, chiar dacă nu face nimic. Sunt lucruri care trebuie îmbunătăţite, nu trebuie să reinventăm noi apa caldă, la Comisia Europeană sunt tot felul de exemple de astfel de criterii sau de modalităţi de a-i ajuta pe oameni, pentru că trebuie să ne uităm la flexibilizare şi ca la un mod de a-i ajuta pe oameni în carieră, să se mute dintr-un departament în altul, să poată să avanseze mai rapid, deci nu sunt doar lucruri negative, sunt şi lucruri pozitive", a explicat Cîţu.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Politică Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
18 ian 2022, 21:26
DCMedical.ro
18 ian 2022, 21:28
DCBusiness.ro
18 ian 2022, 23:09
DefenseRomania.ro
18 ian 2022, 17:20
DCBusiness.ro
18 ian 2022, 23:09
DefenseRomania.ro
18 ian 2022, 17:20
DCNews.ro
18 ian 2022, 21:26
DCMedical.ro
18 ian 2022, 21:28
Spectacola.ro
18 ian 2022, 23:00
Spectacola.ro
18 ian 2022, 23:00